Djurgården säljer Karlström till Lech Poznan

2 december, 2020 kl 16:50 Efter sex år i Djurgården lämnar lagkaptenen Jesper Karlström för spel i polska Lech Poznan.
– Jag känner en sjukt stor tacksamhet över min tid här och jag har bara bra minnen som dyker upp när jag tänker tillbaka, säger mittfältaren.

Jesper Karlström anslöt till Djurgården från IF Brommapojkarna inför säsongen 2015 och har under sin tid i klubben växt ut till en given innermitt med lagkaptensbindeln på armen och SM-guld samt Svenska Cupen-seger i prisskåpet. Nu står det dock klart att 25-årige Karlström säljs till polska högstaligalaget Lech Poznan efter säsongens slut.

– Jag känner en sjukt stor tacksamhet över min tid här och jag har bara bra minnen som dyker upp när jag tänker tillbaka. Jag är enormt stolt över det jag och mina lagkamrater har lyckats uppnå och jag hade inte bytt bort SM-guldet mot något annat. SM-guld är något man drömt om ända sedan man var liten och jag har alltid haft den där bilden i huvudet av att lyfta pokalen. Så att vi lyckades göra det och att jag fick vara en del av det kommer jag att ta med mig under resten av livet, säger Karlström.

Läs mer på Djurgårdens webbsida.

Foto: bildbyrån

Sigthorsson klar för IFK Göteborg

27 jan 2021
Blåvitt har gjort klart med den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. 30-åringen kommer senast från AIK.

Avsparkstiderna för de åtta första omgångarna spikade

26 jan 2021
Allsvenskan 2021 närmar sig med stormsteg. Här är datumen du ska spara för att följa ditt lag de första åtta omgångarna.

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.