Djurgården till cupgruppspel

Två mål innan pausvilan och lika många i den andra halvleken gav Djurgården en komfortabel resa mot Svenska Cupens gruppspel.

Den allsvenska tabellfyran Djurgården dominerade den första halvleken mot division 1-klubben Sollentuna FK. Efter en rad missade chanser var det tillslut Elliot Käck som fick hål på hemmalagets Christos Liantas. Käck klippte snyggt in ledningsmålet på volley från straffområdslinjen.

Sollentuna var inte ofarliga och hade en boll i nät bakom Tommi Vaiho, men Charbel Ceylan blåstes korrekt av för offside.

På tilläggstid i den första halvleken satte Emir Kujovic 2-0–målet från straffpunkten.

I den andra halvleken hade Djurgården kontroll på läget och med tio minuter kvar gjorde Jacob Une Larsson 3-0. Emir Kujovic fastställde sedan slutresultatet till 4-0 med sitt andra mål för kvällen.

Segern innebär att Djurgården är klara för Svenska Cupens gruppspel i vår. 14 allsvenska lag är klara för gruppspelet och de nykorade svenska mästarna Malmö FF ska försöka säkra sin plats på onsdag i nästa vecka då ett derby mot Lunds BK väntar.