Djurgården till semi efter straffdramatik

Djurgården avancerar till semifinal i Svenska Cupen efter att ha besegrat Hammarby på straffar. Senare under dagen blev även AFC Eskilstuna klart för semi efter förlängningsseger mot Halmstads BK.

BK Häcken och AIK tog sig vidare till semifinal i Svenska Cupen igår. Under söndagseftermiddagen gjorde Djurgården dem sällskap efter att ha vunnit derbyt mot Hammarby på straffar.

Djurgården kom till de flesta farligheterna i den första halvleken då man framför allt var vassa i omställningarna. Ett skruvat skott av hemmalagets Jonathan Ring som strök över vänstra krysset var dock det närmaste något av lagen kom mål i den första halvleken.

Efter att även andra halvlek slutat mållös väntade förlängning, där Vladimir Rodic kontrade sig till en av de bästa chanserna, men hans skott i straffområdet täcktes till en resultatlös hörna för Hammarby.

Det hela fick avgöras på straffar, där de 20 750 åskådarna på Tele2 Arena lär ha undrat om man över huvud taget skulle få se några mål idag då både Kevin Walker och Jeppe Andersen brända i den första omgången för de båda lagen.

Efter att nye PK Bråtveit i hemmakassen räddat Nikola Djurdjics straff i den tredje rundan kunde ännu en ny norrman, Aslak Witry, avgöra för Djurgården genom att sätta 4-2 från straffpunkten i den femte straffomgången.

afc-halmstad

På Tunavallen möttes AFC Eskilstuna och Superettan-laget Halmstads BK senare under dagen. Där gick hemmalaget AFC till halvtidsvila med en 1-0-ledning efter att Ferid Ali skruvat in en frispark i den 28:e minuten.

HBK kvitterade spektakulärt genom nye specielle målskytten Sadat Karim i inledningen av den andra halvleken då Karim vann bollen i mittcirkeln och snabbt avlossade ett långskott som letade sig hela vägen in i nätmaskorna fram till 1-1.

Även AFC–HBK slutade oavgjort efter ordinarie tid, varvid förlängning tog vid. Inhopparen Denni Avdic hade ett farligt nickläge för AFC och Gabriel Gudmundsson sköt högt efter en HBK-kontring, men ingen av dem avslutade tillräckligt skarpt för att bryta dödläget.

Sedan klev Gustav Jarl in i bilden. Den snabbe mittfältaren, som är en av flera som stått för starka insatser under försäsongen i AFC, fick i den 117:e minuten bollen i högerläge i straffområdet, och tryckte in 2-1 för Eskilstuna strax under ribban.

Inga fler mål föll i matchen, vilket innebär att semifinalerna i Svenska Cupen ser ut som följer: