Drömstarter bäddade för allsvenska segrar

AIK, Mjällby och Häcken tog ledningen i sina respektive matcher innan tio minuter var spelade och det blev poäng för samtliga allsvenska klubbar i dagens cupmatcher.

Den andra gruppspelsomgången av Svenska Cupen drog igång på lördagen. Fyra allsvenska lag var i farten och samtliga tog full pott.

Taylor Silverholt gjorde sitt andra mål i cupspelet när han gav Mjällby AIF ledningen mot Landskrona BoIS redan efter tre minuters spel. Precis innan paus gjorde Jesper Gustavsson 2-0 och i den andra halvleken fastställde Joel Nilsson slutresultatet till 3-0.

På Friends Arena var det Sebastian Larsson som inledde målskyttet när han gav AIK ledningen mot AFC Eskilstuna efter åtta minuter. En dryg kvart senare ökade Henok Goitom på till 2-0 för hemmalaget. Larsson hann sätta en till innan paus och AIK gick till pausvila med 3-0. I den andra halvlekens inledning satte Filip Rogic fyran och 4-0 slutade också matchen.

I Grästorp tog det bara fem minuter innan Godswill Ekpolo gav gästande BK Häcken ledningen mot Gauthiod. Resultatet stod sig till paus, men i mitten av den andra halvleken satte bortalaget in ett ryck. Adama Traore satte tvåan efter 57 minuter och tio minuter senare gjorde Alexander Jeremejeff 3-0.

På Örjans Vall blev det dock inga tidiga mål när Halmstads BK tog emot Västerås SK. Faktum är att mötet slutade mållöst och det är VSK som just nu leder gruppen.

Mötet mellan Östersunds FK och Akropolis IF skulle spelats idag, men har på grund av sjukdom skjutits fram till onsdagen den 3 mars.