Ekdal till Djurgården

5 januari, 2021 kl 08:15 Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Den 22-årige mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. I fjol spelade han 26 matcher för IK Sirius som slutade tia i Allsvenskan.

 – Det var mitt första år i Allsvenskan där jag fick spela kontinuerligt och det har gått bra. Jag tycker att jag anpassade mig rätt snabbt till spelet och nivån. Det visade sig genom att jag fick spela mycket och fick förtroende från Henrik Rydström. Jag passade bra in i Sirius sätt att spela fotboll och grabbarna välkomnade mig bra in i laget. Så jag är väldigt glad att jag fick den chansen och jag tror att jag bevisade för mig själv, och en del andra, att jag klarar av att spela på allsvensk nivå, säger Ekdal till Djurgårdens hemsida.

Mittbacken börjar träna med Djurgården när laget återsamlas efter ledighet den 11 januari och han har redan målsättningarna satta inför den kommande säsongen.

– Att komma in i Djurgården så fort som det går där jag förhoppningsvis kan spela så mycket som möjligt och hjälpa laget. Formen är bra och jag har tränat på mycket under ledigheten som de flesta självklart gör. Men det är alltid en startsträcka på försäsongen så det gäller att ligga i direkt när vi kör igång, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Sigthorsson klar för IFK Göteborg

27 jan 2021
Blåvitt har gjort klart med den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. 30-åringen kommer senast från AIK.

Avsparkstiderna för de åtta första omgångarna spikade

26 jan 2021
Allsvenskan 2021 närmar sig med stormsteg. Här är datumen du ska spara för att följa ditt lag de första åtta omgångarna.

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.