Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

22 juli, 2021 kl 20:41 Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Den andra kvalomgången av Europa Conference League inleddes under kvällen och tre svenska klubbar ger sig in i hetluften.

IF Elfsborg – FC Milsami 4-0
Boråsarna var överlägsna redan från start och det tog bara 90 sekunder innan Leo Väisänen nådde högst på en hörna och skallade in ledningsmålet. Jeppe Okkels föjde upp med tvåan halvvägs in i halvleken innan Per Frick nickade in 3-0 strax före paus.

Efter att gästerna dragit på sig tre röda kort i den andra halvleken kunde Elfsborg sätta fyran genom Frederik Holst.

Hammarby – NK Maribor 2-1
Bajen dominerade den första halvleken och hade en boll i nät, men  dömdes bort för offside. Men i starten av den andra halvleken fick man utdelning. Astrit Selmani bjöd på en soloshow som avslutades med ett fint avslut i bortre hörnet. Maribor kom dock tillbaka direkt. Bara minuter efter ledningsmålet nickade Nino Zugelj in kvitteringen. 

Men Bajen skulle ta ledningen på nytt. Gustav Ludwigson hittade fram till Selmani som stötte upp 2-1 i nättaket. Med tre minuter kvar satte Selmani sitt tredje mål för kvällen från straffpunkten och fastställde slutresultatet.

Aberdeen – BK Häcken 5-1
De gulsvartrandiga från Hisingen stod för en svag insats mot Aberdeen och låg under med 2-0 redan i paus. I den andra halvlekens inledning ökade skottarna på ledningen innan Alexander Jeremejeff gav Häcken hopp med sin reducering. Med drygt fem minuter till full tid satte hemmalaget ytterligare ett mål och på tilläggstid fastställdes slutresultatet till hela 5-1. Läget inför hemmareturen är nu mycket tufft för göteborgarna.

FOTO: Bildbyrån

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

30 jul 2021
Magnus Eriksson, Antonio Colak och Veljko Birmancevic har nominerats till Månadens Spelare i Allsvenskan i juli. Rösta på din favorit till både Månadens Spelare och Tränare via länkarna i texten.

Elfsborg och Hammarby vidare till nästa runda

29 jul 2021
Efter 4-0 hemma hade IF Elfsborg inga bekymmer att vinna i Moldavien och ta sig vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League. Hammarby vann också sin returmatch och är vidare. För BK Häcken blev det seger, men ändå respass.

MFF vidare till tredje kvalrundan

27 jul 2021
Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. En krampaktig insats mot HJK i Helsingfors slutade 2-2 och MFF är vidare med sammanlagt 4-3.

Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

26 jul 2021
Varbergs BoIS tog en viktig seger när IFK Göteborg besegrades. Samtidigt vann Halmstad efter ett sent segermål och i Örebro kryssade ÖSK och AIK.

Djurgården och Hammarby söndagsvinnare

25 jul 2021
Djurgården tog tre nya poäng när Kalmar FF besegrades på Guldfågeln Arena. På eftermiddagen vann Hammarby på hemmaplan samtidigt som BK Häcken och Elfsborg kryssade i Göteborg.

Malmö FF fixade ny seger på Strandvallen

24 jul 2021
Ett roterande Malmö FF befäste sin position i toppen genom att besegra Mjällby AIF med 2-0 på bortaplan. Senare på eftermiddagen bröt IK Sirius sin dåliga form när Degerfors besegrades med 2-0.

Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

22 jul 2021
Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Fördel Malmö FF efter första kvalmatchen

21 jul 2021
Malmö FF vann den första kvalmatchen i den andra kvalrundan till Champions League mot HJK Helsingfors med 2-1.

Målfyrverkeri när Djurgården vann

19 jul 2021
Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Irandust tillbaka som matchvinnare

18 jul 2021
BK Häcken, Hammarby, AIK och IFK Göteborg plockade full pott i söndagens omgång av Allsvenskan.

Storsegrar för MFF och Elfsborg

17 jul 2021
Malmö FF och Elfsborg vann sina matcher och är etta respektive tvåa i den allsvenska tabellen just nu.

Pontus Wernbloom avslutar karriären

14 jul 2021
En efterhängsen knäskada gör att IFK Göteborgs Pontus Werbloom väljer att avsluta sin fotbollskarriär.