Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Den andra kvalomgången av Europa Conference League inleddes under kvällen och tre svenska klubbar ger sig in i hetluften.

IF Elfsborg – FC Milsami 4-0
Boråsarna var överlägsna redan från start och det tog bara 90 sekunder innan Leo Väisänen nådde högst på en hörna och skallade in ledningsmålet. Jeppe Okkels föjde upp med tvåan halvvägs in i halvleken innan Per Frick nickade in 3-0 strax före paus.

Efter att gästerna dragit på sig tre röda kort i den andra halvleken kunde Elfsborg sätta fyran genom Frederik Holst.

Hammarby – NK Maribor 2-1
Bajen dominerade den första halvleken och hade en boll i nät, men  dömdes bort för offside. Men i starten av den andra halvleken fick man utdelning. Astrit Selmani bjöd på en soloshow som avslutades med ett fint avslut i bortre hörnet. Maribor kom dock tillbaka direkt. Bara minuter efter ledningsmålet nickade Nino Zugelj in kvitteringen.

Men Bajen skulle ta ledningen på nytt. Gustav Ludwigson hittade fram till Selmani som stötte upp 2-1 i nättaket. Med tre minuter kvar satte Selmani sitt tredje mål för kvällen från straffpunkten och fastställde slutresultatet.

Aberdeen – BK Häcken 5-1
De gulsvartrandiga från Hisingen stod för en svag insats mot Aberdeen och låg under med 2-0 redan i paus. I den andra halvlekens inledning ökade skottarna på ledningen innan Alexander Jeremejeff gav Häcken hopp med sin reducering. Med drygt fem minuter till full tid satte hemmalaget ytterligare ett mål och på tilläggstid fastställdes slutresultatet till hela 5-1. Läget inför hemmareturen är nu mycket tufft för göteborgarna.