Elfsborg till semi – slog ut regerande cupmästarna

Torsdagens kvartsfinalmöten i Svenska Cupen ger semifinalmötena IF Elfsborg – IFK Göteborg och Mjällby AIF – Malmö FF.

BK Häcken – IF Elfsborg: 1-2
Fjolårets cupmästare BK Häcken stötte på patrull i form av IF Elfsborg i årets upplaga av Svenska Cupen. Under torsdagens kvartsfinalspel blev boråsarna semifinalklart efter 2–1 på Hisingen. Rasmus Alm och Christopher McVey blev långskottsmålskyttar för Elfsborg, medan Leo Bengtsson nätade för hemmalaget Häcken.

Hammarby – IFK Göteborg: 1–3 (efter förlängning)
IFK Göteborg hamnade tidigt i underläge borta mot Hammarby då Muamer Tankovic nätade på hörna, men kunde vända till en 3–1-seger efter förlängning. Jeppe Andersen blev utvisad och Hosam Aiesh tog sin egen straffretur fram till 1–1 i den 54:e minuten, och i förlängningen var Aiesh ännu säkrare då han satte 2–1 direkt från straffpunkten. Kort därefter, i den 108:e minuten, satte Sargon Abraham spiken i kistan efter fint förarbete av Aiesh.

Malmö FF – AIK: 4–1
Det började bra för AIK på Eleda Stadion då Paulos Abraham sköt 1–0 för gästerna i den sjunde minuten. Sedan gick det mesta Malmös väg. Anders Christiansen kvitterade innan halvtid och satte även 2–1 i den 66:e minuten. Sedan fick AIK Abraham och Per Karlsson utvisade, och däremellan hann Sören Rieks prickskjuta in 3–1 för MFF. I slutminuterna blev Christiansen hattrickskytt, framklackad av Guillermo Molins.

Mjällby AIF – Falkenbergs FF: 1–0
Det var utvisningarnas kväll i Svenska Cupen. Hos Falkenbergs FF fick målvakten Viktor Noring rött kort i den 24:e minuten efter att ha felbedömt en utrusning och fällt Taylor Silverholt i friläge utanför straffområdet. Det dröjde dock till inledningen av den andra halvleken innan just Silverholt spräckte FFF-nollan då han nickade in 1–0 för Mjällby på en David Batanero-hörna.