Flera allsvenska debutanter mot Finland

Robin Jansson, Jonathan Augustinsson, Hosam Aiesh, Daleho Irandust och Alexander Jeremejeff gjorde alla sina landslagsdebuter från start när Sverige mötte Finland

Sverige förlorade den första matchen på januariturnén i Qatar. Svenskbekantingen Eero Markanen gjorde matchens enda mål när Finland vann med 1-0.

Flera allsvenska spelare fick för första gången möjligheten att visa upp sig i A-landslagsdressen.

AIK:s succéman Robin Jansson startade matchen tillsammans med sin lagkamrat Alexander Milosevic i det centrala försvaret.

Djurgårdens Jonathan Augustisson, Östersunds Hosam Aiesh och Häckenduon Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust fick också sina första minuter.

Häckens Adam Andersson hoppade in i den andra halvleken och fick sin första halvtimma i herrlandslaget.

Daleho Irandust hade en jättechans att kvittera den finska ledningen, men missade öppet mål.

Chans till revansch för det svenska laget på fredag nar man möter  Erik Hamréns Island. Matchen startar 17.30.