Häcken vann svängigt Göteborgsderby

BK Häcken gick segrande ur Göteborgsderbyt mot IFK Göteborg efter att ha vänt underläge och vunnit med 3–2.

BK Häcken – IFK Göteborg: 3–2
Derbyt på Bravida Arena inleddes med att Tobias Sana slog in 1–0 för IFK Göteborg på straff, och avslutades med att samme Sana missade chansen att kvittera till 3–3 från straffpunkten på stopptid. Däremellan hade Häcken vänt underläge till 3–1-ledning tack vare en kvittering av Leo Bengtsson, ett straffmål av Alexander Jeremejeff och ett skruvat vänsterskott i bortre krysset från Patrik Wålemark. Marcus Berg reducerade för Blåvitt, som sedan alltså hade en gyllene kvitteringschans på stopptid, men det skulle bli en efterlängtad derbyseger för Häcken idag.

IFK Norrköping – Östersunds FK: 3–0
Christoffer ”Totte” Nyman har börjat hitta målformen. Hemma mot Östersund gjorde han 1–0 i öppet mål efter fint förarbete av skytteligaledaren Samuel Adegbenro. Jonatan Levi tryckte in 2–0 efter en hörna för Peking innan Nyman punkterade matchen med sitt andra för dagen i den 84:e minuten.

IK Sirius – Djurgården: 1–0
Sirius imponerade hemma mot topplaget Djurgården och tog i slutändan hem samtliga tre poäng från matchen. Enda målet kom från Moustafa Zeidans vänsterfot, då han med en riktig drömträff sköt in 1–0 i högra krysset från långt håll i mitten av den andra halvleken.

Hammarby – Malmö FF: 2–1
Båda lagen rivstartade på Tele 2 Arena och efter att MFF skapat ett bra läge i den första spelminuten kunde Hammarby kontra in 1–0 i den andra genom Gustav Ludwigson. I den sjätte minuten var Malmö ikapp då Anders Christiansens frispark styrdes i eget mål av en hemmaförsvarare. Astrit Selmani blev sedan matchhjälte för Hammarby, tillsammans med imponerande målvakten David Ousted, i den andra halvleken då han slog in avgörande 2–1 i den 68:e minuten.

Kalmar FF – IF Elfsborg: 0–3
Elfsborg bortabesegrade Kalmar klart och har nu nio raka matcher i Allsvenskan utan förlust. Alexander Bernhardsson har gjort mål i de tre senaste matcherna för laget, hans 2–0-mål på Guldfågeln Arena var en enkel retur i öppet läge efter Jeppe Okkels låga avslut. Dessförinnan hade Simon Olsson lyft in 1–0 i friläge, och med kvarten kvar att spela noterades Robert Gojani för sin andra assist då han passade Rasmus Alm, som efter kamp i straffområdet kyligt placerade in slutresultatet 3–0 med en bredsida.