Halmstad vände till seger borta mot Elfsborg

Måndagskvällens allsvenska matcher bjöd på segrar för Halmstads BK, AIK, Varbergs BoIS och Malmö FF.

IF Elfsborg – Halmstads BK: 2–3
HBK stod för en tung vändning borta mot tränaren Magnus Haglunds tidigare klubb Elfsborg. Hemmalaget tog ledningen redan i den första minuten genom Per Frick och Jeppe Okkels ökade på till 2–0 efter en kvart, men Halmstad reste sig. Amir Al-Ammari skruvade in 2–1 på frispark, formstarke Marcus Antonsson slog in 2–2 från nära håll och i slutminuterna fullbordade Sadat Karim vändningen genom att kontra in 3–2.

IFK Göteborg – IK Sirius: 2–2
Marek Hamsik gjorde sitt första mål för IFK Göteborg då han dundrade in ett drömmål på volley från straffområdeskanten i den 52:a minuten. Det målet betydde 2–1 för Blåvitt efter att Kevin Yakob gett hemmalaget ledningen och Christian Kouakou kvitterat för gästerna. Kvällens store man på Ullevi skulle dock bli Kouakou, förra säsongen i just IFK, som nickade in sitt andra mål för dagen fram till 2–2 i matchminut 65.

Malmö FF – Kalmar FF: 3–1
Regerande mästarna Malmö har fortfarande inte hållit nollan i Allsvenskan i år, men efter måndagens 3–1-seger hemma mot Kalmar är man bara två poäng från förstaplatsen. Erdal Rakip slog in 1–0 och Antonio Colak dubblade ledningen innan Douglas Bergquist reducerade med ett sensationellt långskott i den 54:e minuten. Kort därefter var MFF tillbaka i tvåmålsledning då Colak satte sitt andra för kvällen efter Anders Christiansens frispark.

Varbergs BoIS – IFK Norrköping: 2–1
Varbergs BoIS tog sin första hemmaseger för i år då man betvingade IFK Norrköping med 2–1. Robin Simovic vände på en femöring och lade in 1–0 från nära håll i den 24:e minuten och åtta minuter senare tryckte Tashreeq Matthews in 2–0 från distans. Peking reducerade i den andra halvleken genom Maic Sema, men kom inte närmare än så ikväll.

Östersunds FK – AIK: 1–2
AIK visade upp ett påhittigt anfallsspel borta mot Östersund och gjorde både 1–0 genom Tom Strannegård och 2–0 via Henok Goitoms vänstervrickning i den första halvleken. Blair Turgott var påpasslig då han reducerade i den 77:e minuten, men Gnaget höll undan och tog tre poäng ikväll.

Mjällby AIF – BK Häcken: 1–1
Häcken söker efter säsongens första seger och efter att Alexander Jeremejeff gett laget ledningen i den 68:e minuten borta mot Mjällby såg det ut som att den skulle kunna komma på Strandvallen. Ett tungt skott av Joel Nilsson styrde dock på en bortaförsvarare och gick i nät fram till 1–1 med kvarten kvar att spela och matchen slutade oavgjort.