Hammarby till cupfinal efter derbyseger i semin

Hammarby möter BK Häcken i Svenska Cupens final. Detta efter att Bajen besegrat Djurgården med 1–0 i söndagens semifinal.

Hammarby tog sin andra derbyseger i Svenska Cupen när man under söndagen besegrade Djurgården med 1–0 i en semifinal där Blåränderna hade tre avslut i målramen.

Bajen besegrade Trelleborgs FF efter förlängning i en uppskjuten kvartsfinal i torsdags, och nu tog man ledningen tidigt i derbyt på Tele2 Arena då Aziz Ouattara styrde in Gustav Ludwigsons skott i straffområdet.

Djurgården hade sedan tre ramträffar innan halvleken var över: Hjalmar Ekdal smällde en volley i ribban från nräa håll, Magnus Eriksson prickade både ribban och sedan stolpen med ett mäktigt vänsterskott, och på den efterföljande returen nickade Edward Chilufya i ribban igen.

Hammarby hade bättre koll på motståndarna i den andra halvleken, och kunde hålla undan till en 1–0-seger. Därmed är man klart för final mot BK Häcken, som sedan tidigare vunnit sin semifinal mot Västerås SK.

Finalen spelas söndag 30 maj, medan Allsvenskan sparkar igång lördag 10 april.