Hammarby till semifinal efter derbyseger

Hammarby besegrade AIK med 2–1 i den sista kvartsfinalen i Svenska Cupen. I semifinalen väntar bortamatch mot Mjällby AIF.

Ett Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK var sist ut i Svenska Cupens kvartsfinalfas. Bajen började bäst under måndagskvällen och tog ledningen då Edvin Kurtulus nickade in 1–0 på en högerhörna. Samme Kurtulus blev sedan olycklig självmålsskytt då ett AIK-inlägg från högerkanten tog på 1–0-nickaren och gick in i mål, och vi hade oavgjort i paus.

I halvtid hoppade Jusef Erabi in för Hammarby, och bara ett par minuter in i den andra halvleken sköt han in 2–1 för hemmalaget efter att ha vridit, vänt och avslutat inne i gästernas straffområde. Resultatet stod sig till slutsignalen och Bajen bokade sista semifinalplatsen.