Hattrick av Nyman när Peking gick till gruppspel

IFK Norrköping är klart för gruppspelet i Svenska Cupen efter en 6–0-seger borta mot Gottne IF under torsdagseftermiddagen.

Klockan 15.00 var det avspark på Haraldsängen där Gottne IF tog emot allsvenska topplaget IFK Norrköping i kvalet till Svenska Cupens gruppspel. Efter en kvarts spel hade IFK gått upp i en 2–0-ledning efter mål av Kevin Alvarez och Christoffer Nyman. Strax innan halvtid kunde Nyman öka på till 3–0 med en resolut nick.

Tre mål föll även i den andra halvleken där Alvarez blev tvåmålsskytt efter att ha vänt bort sin försvarare och rullat in 4–0 utom räckhåll för Gottnes målvakt Anthony Ferrara, som under matchens gång ståtade med flera fina räddningar.

Nyman kunde lägga in sitt hattrick i öppet mål i den 58:e minuten efter Linus Wahlqvists låga inlägg, och Wahlqvist blev sedan målskytt i den 79:e minuten då han fastställde slutresultatet till 6–0.