Nyheter

Chevron
Helsingborg anställer Mellberg som tränare

Helsingborg anställer Mellberg som tränare

På sin egen 42-årsdag presenterades Olof Mellberg som ny huvudtränare för Helsingborgs IF. Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

Vid tisdagens presskonferens på Olympia meddelades nyheten av föreningen, som för närvarande ligger på tionde plats i Allsvenskan när åtta omgångar återstår.

Mellberg ersätter Henrik Larsson, som självmant avsade sig uppdraget den 23 augusti. Larsson hade i sin tur efterträtt Per-Ola Ljung, som även han lämnade under sommaren.

– När möjligheten dök upp och det stod klart för oss att Olof kunde vara tillgänglig så gjorde vi en kraftsamling för att kunna rekrytera honom som ny huvudtränare för vårt A-lag. Detta i konkurrens med andra starka namn. Olof är en tränare med ett modernt ledarskap och det känns oerhört inspirerande att ha honom hos oss. Vi är otroligt glada, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens webbplats.

Mellberg bryter avtalet med danska andradivisionslaget Fremad Amager för att ta över Helsingborg. Han har tidigare även tränat Brommapojkarna, och har på meritlistan också 117 A-landskamper för Sverige som spelare.

Hans närmaste uppgift blir att lotsa HIF till ett förnyat allsvenskt kontrakt.

– HIF är en klubb med fantastisk historia och miljö. Det finns ett stort intresse i och runt klubben och trots att man har en stökig tid bakom sig finns det mycket potential i klubben. Vi har en otroligt viktig avslutning av Allsvenskan och det gäller verkligen att kraftsamla, både på och utanför planen. Sen kan vi jobba långsiktigt och det behöver vi göra tillsammans så jag hoppas att vi får stödet, säger Mellberg till hif.se

Bild: Anna Berg/HIF