Hysén avslutar karriären efter säsongen

9 september, 2018 kl 12:36 IFK Göteborgs anfallare Tobias Hysén har meddelat att säsongen 2018 blir karriärens sista.
– Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger han.

En av de stora målskyttarna i Allsvenskan på 2000-talet har satt en slutpunkt för den aktiva karriären. Tobias Hysén sitter på ett utgående kontrakt med IFK Göteborg, och under söndagen meddelade han att när säsongen är slut så är även karriären till ända.

– Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger 36-årige Hysén.

Trots att han kom fram i BK Häcken och vann SM-guld med Djurgården innan han skrev på för engelska Sunderland 2006 har Tobias Hysén alltid haft kopplingar till Blåvitt, där pappa Glenn Hysén blev Uefacupmästare både 1982 och 1987.

Efter ett år i England återvände "Tobbe" till svensk fotboll då han till slut kritade på för IFK Göteborg sommaren 2007. Med undantag för två år i kinesiska Shanghai SIPG har Hysén representerat Blåvitt sedan dess.

– Jag har älskat och varit en del av den föreningen i hela mitt liv och det kommer att gälla även fortsättningsvis. Varje dag, varje vecka, varje år, säger Hysén.

En tredjedel av säsongen återstår och Hysén hoppas kunna hjälpa laget på planen under de avslutande omgångarna. Just nu återhämtar han sig från en meniskskada.

– Det ju inte över än och jag vill vänta med att ta ett ordentligt avsked, för att istället kämpa stenhårt med min rehab och vara med och fajtas om speltid i omgångarna som är kvar efter nästa landslagsuppehåll.

– Jag tyckte dock tidpunkten var lämplig att meddela att det inte blir någon fortsättning på plan för min del efter 2018. IFK Göteborg kommer jag däremot aldrig att släppa, säger Tobias Hysén.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?