IFK Göteborg Svenska Cupmästare 2020

Efter en sen kvittering och efterföljande förlängning säkrade IFK Göteborg segern i Svenska Cupen 2020.

Bortalaget Malmö FF började bäst och skapade ett par farligheter, men IFK Göteborg kom snabbt in i det och jämnade ut spelet. Den första halvleken var en ganska tuff tillställning och både Søren Rieks och Oscar Lewicki fick utgå skadade. Målmässigt dröjde det till den 40:e minuten innan Ola Toivonen, efter en hörna från vänster, tryckte in 1-0 till Malmö FF.

MFF gick mot segern, men med fem minuter kvar av matchen ramlade Behrang Safari och det gav läge för Patrik Karlsson Lagemyr som satte kvitteringsmålet för IFK Göteborg.

Förlängning följde det oavgjorda resultatet och i den första satte Alexander Farnerud 2-1 för IFK Göteborg från nära håll och avgjorde finalen till de blåvitas fördel.