Jacob Ondrejka frälste Elfsborg på tilläggstid

21 november, 2021 kl 18:09 Elfsborg vann mot Halmstad efter mål på tilläggstid och fortsätter blanda sig i guldstriden. Samtidigt vann Hammarby en stabil seger borta mot Degerfors. AIK behåller sin tredjeplats i tabellen efter vinst mot Varberg och en delad poäng på Studenternas säkrade Blåvitts allsvenska kontrakt

Degerfors IF – Hammarby 1-4
Det var bortalaget Hammarby som var det starkare laget från start på Stora Valla. Bjørn Paulsen nickade in Bajens första mål och inte långt därefter stegade Astrit Selmani fram till straffpunkten och satte 0-2 efter att Paulsen gått omkull i straffområdet. I andra halvlek utökade Bajen sin ledning till såväl 0-3, genom Paulinho Guerreiro, och 0-4, genom Gustav Ludwigsson. Degerfors reducerarde till 1-4 genom Victor Edvardsen i den 89:e minuten men hade inte mycket att sätta emot tabellfemman Bajen. 

Halmstads BK– IF Elfsborg 0-1
Halmstad BK jagar nytt allsvenskt kontrakt och välkomnade guldjagade Elfsborg till Örjans Vall på söndagen. Matchen inleddes med en jämn första halvlek där båda lagen skapade chanser. Drygt en kvart in i andra halvlek blåste domaren straff för Halmstad, men Tim Rönning i Elfsborgs mål gjorde en prakträddning på Samuel Kroons straff och ledningsmålet uteblev. Halmstad skapade farliga chanser framåt men matchen såg ut att bli en mållös historia ända fram till slutsekunderna. Då satte Jacob Ondrejka matchens enda mål sköt hem tre poäng till sitt Elfsborg. Vinsten innebär att Elfsborg i allra högsta grad håller sig levande i guldstriden. 

Varbergs BoIS – AIK 0-1
Trots att AIK är med i guldstriden i toppen av tabellen åkte de till Varberg på söndagen utan att ha vunnit på bortaplan på över tre månader. Varberg har också visat en stark hemmaform under säsongen och det visade sig även i denna matchen som blev målsnål. Det var visserligen bortalaget AIK som satte högst press inledningsvis men Varberg stod emot och höll igen bakåt samtidigt som även de lyckades skapa chanser framåt. Efter en lång period med högt tryck från AIK i andra halvlek lyckades dock Nabil Bahoui sätta 0-1. Men fler mål än så blev det inte på Varberg Energi Arena. Vinsten innebär att AIK i allra högsta grad är fortsatt inblandad i toppstriden och behåller sin tredjeplats.

IK SIrius – IFK Göteborg 3-3
Det blev en målrik kväll på Studenternas när IFK Göteborg gästade Sirius. Det var gästande Blåvitt som inledde målskyttet och tog ledningen genom Hosam Aiesh. Kvitteringen från Sirius kom knappt en kvart senare genom Edi Sylisufaj. Innan första halvlek var slut gjorde båda lagen varsitt mål till, Blåvitt genom Oscar Vilhelmsson och Sirius genom Adam Hellborg. För första gången i matchen går sedan Sirius upp i ledningen, återigen geom Hellborg och det är även Sirius som har överlägset flest avslut på mål under matchens gång. Men i den 91:e minuten hittar Mattias Bjärmyr nätet och säkrar en poäng för Blåvitt och därmed det allsvenska kontrakt för 2022. För Sirius saknas dock bara en poäng för ett säkrat kontrakt med två matcher kvar att spela. 

Foto: Bildbyrån

Svenska Cupens gruppspel lottat

5 dec 2021
Under söndagen genomfördes lottningen till Svenska Cupens gruppspel, där bland andra regerande cupmästarna Hammarby ställs mot BK Häcken.

Bilder: Malmö FF svenska mästare 2021

4 dec 2021
Malmö FF säkrade sitt 22:a SM-tecken efter 0–0 mot Halmstads BK i den sista omgången av Allsvenskan 2021.

Malmö FF mästare för 22:a gången

4 dec 2021
Oavgjort hemma mot Halmstads BK räckte – Malmö FF är svenska mästare 2021.

Bartosz Grzelak är Månadens Tränare i november

4 dec 2021
AIK avslutar säsongen starkast av alla. Som ett resultat av det finns man med i guldjakten ända in i det sista. Bartosz Grzelak är Månadens Tränare i Allsvenskan i november.

Nabil Bahoui är Månadens Spelare i november

4 dec 2021
Med sina viktiga mål har han sett till att gulddrömmen lever in i det sista för AIK. Nabil Bahoui är Månadens Spelare i Allsvenskan i november.

De här kan vinna på Allsvenskans Stora Pris

3 dec 2021
Allsvenskan 2021 är i det närmaste färdigspelad och juryn har sagt sitt. Här är de spelare och ledare som gjort störst intryck under säsongen. Här är de som kan utses som bäst i Allsvenskan 2021.

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

1 dec 2021
Tre offensiva mittfältare, två topptränare och en fortsatt högpresterande Joakim Persson på Varbergs BoIS-bänken – här är de nominerade till Månadens Spelare och Tränare i Allsvenskan i november.

Januaritruppen uttagen

1 dec 2021
20 spelare från Allsvenskan är uttagna i Janne Anderssons landslag till januariturnén i Portugal.

AIK vände och höll liv i guldstriden

29 nov 2021
AIK tog tre poäng i Borås och såg till att det blir kamp om guldet i den sista omgången av Allsvenskan. Samtidigt vann Sirius mot Häcken och Mjällby och Örebro kryssade på Strandvallen.

Varberg snuvade Djurgården på poäng i guldstriden

28 nov 2021
På Tele2 Arena satte Varberg BoIS käppar i hjulet för guldjagande DIF, samtidigt tog Degerfors tre blytunga poäng i kampen runt kvalstrecket. På Gamla Ullevi blev Marcus Berg tvåmålsskytt när IFK Göteborg vann en bekväm seger mot nedflyttningsklara ÖFK. MFF tar ytterligare ett stort kliv mot guldet efter vinst mot Kalmar FF medan Halmstad och Bajen delade på poängen.

Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

24 nov 2021
Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

Bara kryss för MFF – blir sist i gruppen

23 nov 2021
Malmö FF gjorde sitt första mål i årets Champions League och tog sin första poäng. Men 1–1 hemma mot Zenit gör att skåningarna kommer sluta sist i gruppen.