Nyheter

Chevron
Jarl: ”Vi behöver vara noggranna”

Jarl: ”Vi behöver vara noggranna”

AFC Eskilstuna gör sig redo för sin första final i Svenska Cupen, där man på torsdag ställs mot BK Häcken på Bravida Arena.
– Först och främst kommer det krävas en väldigt bra försvarsinsats från hela laget, säger AFC-yttern Gustav Jarl.

AFC Eskilstuna gjorde succé i Svenska Cupen i vintras då man gick hela vägen till final efter att bland annat ha slagit ut AIK på straffar i semifinalen. Den allsvensla nykomlingen har tagit sex poäng på de elva första serieomgångarna, men har nu en välkommen chans att vinna klubbens första titel samt ta sig ut i Europa. På andra planhalvan står topplaget BK Häcken, som vann cupen så sent som 2016.

– Först och främst kommer det krävas en väldigt bra försvarsinsats från hela laget, från målvakt till forward. Vi kommer behöva vara noggranna, fokuserade och disciplinerade. Sen gäller det att ta vara på de lägen vi får. Likaså tror jag att både offensiva och defensiva fasta situationer kan spela en stor roll, särskilt för oss som är lite underdog, säger AFC:s ytter Gustav Jarl inför matchen.

Se hela intervjun med Jarl på afc-eskilstuna.se.

Svenska Cupen-finalen mellan BK Häcken och AFC Eskiulstuna spelas på torsdag 30 maj kl. 15.00 på Bravida Arena i Göteborg.

Foto: bildbyrån