Nyheter

Chevron
Jon Dahl Tomasson ny tränare i Malmö

Jon Dahl Tomasson ny tränare i Malmö

Malmö FF har anställt danske Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare i klubben.
– Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF, säger han.

Efter att Uwe Rösler lämnat tränaruppdraget i Malmö FF i december har klubben nu gjort klart med hans efterträdare. Det blir förre storspelaren Jon Dahl Tomasson som lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare för danska herrlandslaget och tar över som huvudansvarig i MFF.

– Rekryteringen av Jon Dahl Tomasson går väl i linje med de egenskaper vi letar efter enligt vår kravprofil. Som ledare har han förmåga att skapa en utvecklande miljö för spelare och stab. Han är engagerad och lyhörd samtidigt som han ställer höga krav. Dessutom är han en vinnare med stor internationell erfarenhet och stora ambitioner, säger Malmös vd Niclas Carlnén.

– Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF, säger Jon Dahl Tomasson om sitt nya uppdrag.

Läs mer på Malmö FF:s webbsida.

Foto: bildbyrån