Kalmar FF kvar i Allsvenskan

Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.

IK Brage skapade en del farliga chanser i den första halvleken, men Lukas Hägg Johansson stod i vägen och höll nollan de första 45 minuterna.

I starten av den andra mattades Brages offensiv och hemmalaget tog över spelet, men utan att skapa några superchanser. Ledningsmålet skulle dock komma för Kalmar. Efter ett inkast och lite flipperspel i straffområdet nådde bollen pannan på Fidan Aliti. Från nära håll nickade han in 1-0 i matchen och 3-0 sammanlagt.

Brage försökte trycka på framåt och Kalmars Piotr Johansson maskade till sig ett rött kort. Men KFF stack upp med fem minuter kvar och säkrade det allsvenska kontraktet med sitt 2-0-mål.

Jonathan Morsay reducerade direkt efter 2-0-målet och Christian Kouakou kvitterade efter sin egen straffmiss, men det saknades fortfarande två mål för Brage, som får försöka ta sig upp i Allsvenskan nästa säsong istället.