Nyheter

Chevron
Kalmar lånar ut duo

Kalmar lånar ut duo

Adrian Edqvist och Alexander Ahl Holmström lånas ut från Kalmar FF till Oskarshamns AIK. Det är en del i ett samarbete som ska gynna samtliga parter.

De båda anfallarna, Adrian Edqvist och Alexander Ahl Holmström, har enligt Thomas Andersson-Borstam, sportchef i Kalmar FF, visat framfötterna under försäsongen. Spelarna lånas nu ut till Oskarshamns AIK i division 1.

Överenskommelsen innebär att spelarna fortsatt kommer tillhöra Kalmar FF och att de kan spela matcher för båda klubbarna under den kommande säsongen.

– Vi har spelarens utveckling i centrum och säkerställer i och med detta ytterligare möjligheter till matchspel. De är fortfarande Kalmar FF:s spelare men har möjlighet att även verka i Oskarshamns AIK under året. Tittar vi i backspegeln har vi haft ett bra samarbete tidigare med Oskarshamn där Lucas Hägg-Johansson gick liknande väg och nu är tillbaka som förstamålvakt i Kalmar FF. Både Adrian och Alexander har visat framfötterna under försäsongen och det är två spelare vi tror väldigt mycket på inför framtiden. Det känns bra att systemet öppnar upp för denna möjligheten att man kan verka i två klubbar samtidigt om man är född 1997 eller senare, säger Andersson-Borstam till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån