Kalmar vände till seger mot Blåvitt

Kalmar FF och IFK Norrköping plockade segrar under måndagskvällen, samtidigt som mötet mellan Hammarby och Malmö FF slutade 0–0.

IFK Göteborg – Kalmar FF: 1–2
IFK Göteborg tog ledningen på Gamla Ullevi då Oscar Vilhelmsson rundade Kalmar-målvakten och lade in 1–0 i den 34:e minuten. Efter pausvilan skulle dock KFF vända på steken. Carl Gustafsson satte sitt första allsvenska mål då han kvitterade med ett långskott i den 49:e minuten. I slutminuterna kunde sedan Romario trycka in 2–1 i nättaket efter en hörna, vilket fullbordade Kalmars vändning i Göteborg.

Hammarby – Malmö FF: 0–0
Hammarby hade inlett Allsvenskan med fem raka segrar, men under måndagskvällen stötte man på patrull mot regerande mästarna Malmö FF. Båda lagen lyckades bra med att begränsa motståndarnas styrkor, och mötet på Tele2 Arena slutade mållöst.

IFK Norrköping – IFK Värnamo: 2–0
Efter en mållös första halvlek i kamratmötet mellan Norrköping och Värnamo bröt Jonathan Levi dödläget med en suverän frisark som skruvades in i vänstra klrysset i den 55:e matchminuten. Anfallsstjärnan Christoffer ”Totte” Nyman slog sedan till med sitt första mål för säsongen då han nickade in Daniel Eids inlägg vid första stolpen.