Litauisk duo tar över AFC Eskilstuna

5 september, 2019 kl 11:55 AFC Eskilstuna gör en omorganisation i ledarstaben inför Allsvenskans avslutning. Litauerna Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius får i uppdrag att leda klubben till förnyat kontrakt.

På torsdagsförmiddagen meddelade AFC, för tillfället allsvensk nästjumbo, att man gör en förändring i hopp om att "ge mer energi till gruppen", för att använda Nemanja Miljanovics egna ord. Miljanovic lämnar själv tränarposten för att istället återgå till rollen som sportchef.

Huvudtränaruppdraget går istället till 63-årige Saulius Sirmelus, med Saulius Cekanavicius som assisterande. Sirmelus kommer närmast från Shakhter Karaganda i Kazakstans högstaliga, medan den senare varit verksam i Ventspils.

– Nu ska jag försöka göra mitt bästa för det här laget. Jag tror inte att det är dags att göra stora förändringar. Jag tror att vi måste fokusera på detaljer, så att vi kan stanna kvar i Allsvenskan. Det känns bra, säger Saulius Sirmelus till AFC Eskilstunas webbplats.

I staben kommer även Jawad Al-Jebouri att ingå som assisterande tränare.

AFC möter härnäst Elfsborg på hemmaplan den 16 september.

Uddamålsseger för AIK mot Karlstad BK

18 jan 2020
AIK vände underläge till ledning i den andra halvleken och vann årets första träningsmatch. Även Örebro SK var i farten under lördagen.

Elfsborg vann första träningsmatchen

17 jan 2020
IF Elfsborg och BK Häcken öppnade försäsongen med en träningsmatch i Rydahallen i Borås.

Sabovic klar för nykomlingen Mjällby

17 jan 2020
Mjällby AIF förstärker mittfältet med Besard Sabovic, som lämnat Djurgården.

Björndahl klar för Örebro SK

15 jan 2020
Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan 2019. Nu lämnar han Degerfors för spel i Allsvenskan och Örebro SK. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

IFK Norrköping säljer Skrabb till Brescia

14 jan 2020
Simon Skrabb lämnar IFK Norrköping. Den mångsidige offensive finländaren säljs till italienska Brescia. – Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera, säger managern Jens Gustafsson.

Ny 1-0–seger för Sverige

12 jan 2020
Den årliga januariturnén avslutades med att det Sverige besegrade Kosovo med 1-0. Den förra Elfsborgsspelaren Simon Hedlund gjorde matchens enda mål.

Väisänen klar för IF Elfsborg

12 jan 2020
Boråsklubben har värvat Leo Väisänen, 22-årig finsk mittback med landslagsmeriter. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

Djurgården värvar Holmberg

11 jan 2020
Djurgården har gjort klart med förre allsvenska skytteligavinnaren Kalle Holmberg, senast i IFK Norrköping. – Djurgården kändes rätt hela tiden, säger anfallaren om sin nya klubbadress.

Jönsson tillbaka i Helsingborg

10 jan 2020
Rasmus Jönsson är tillbaka på Olympia. Nya kontraktet med Helsingborgs IF sträcker sig över två säsonger. – Det känns väldigt roligt att få välkomna honom hem till HIF, säger huvudtränaren Olof Mellberg.

Karlsson bakom Sveriges segermål

9 jan 2020
IF Elfsborgs Jesper Karlsson stod för förarbetet när Jordan Larsson satte matchens enda mål för Sverige i torsdagens träningsmatch mot Moldavien.

Återkomster till AIK och MFF

9 jan 2020
Ebenezer Ofori är klar för AIK, medan Malmö FF presenterar Isaac Kiese Thelin på ett säsongslångt lån.