Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 augusti, 2022 kl 21:18 Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Malmö FF – F91 Diddeleng: 3–0
Under torsdagen klev Malmö FF in i kvalet till Europa Leagues gruppspel – och man gjorde det i den tredje rundan. F91 Diddeleng står som motståndare i det dubbelmöte som inleddes på svensk mark – och med en hemmaseger för MFF. Isaac Kiese Thelin satte dit matchens första mål i den 54:e minuten. I slutet av matchen kunde dessutom Ola Toivonen nicka in 2–0, och kort efter punkterade Veljko Birmancevic det hela med kvällens tredje. Därmed är det fördel MFF inför bortareturen i Luxemburg som spelas om en vecka.

AIK – FK Shkëndija: 1–1
För AIK:s del var det under torsdagen dags för det första mötet i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Och också för AIK var det hemmaplan som gällde i den första matchen. Gästande FK Shkëndija fick en drömstart i den här matchen när Ferhan Hasani satte dit 0–1 redan i den allra första minuten. AIK genom John Guidetti skulle dock replikera relativt omgående. 1–1 kom i matchens 17:e minut. Därefter blev det inte några fler mål i huvudstaden den här kvällen, utan det är med ett likaläge AIK reser till Nordmakedonien nästa vecka.

Sepsi OSK – Djurgården: 1–3
Djurgården fick en lyckosam start i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Laget vann bortamatchen mot Sepsi OSK med 3–1. Victor Edvardsen sköt in ledningsmålet på straff i den 26:e minuten, och kort efter kunde Joel Asoro utöka till 0–2. Samme Asoro fixade även ytterligare ett mål i början av den andra halvleken till 0–3 i matchen. Sepsi OSK skulle dock lyckas få in ett reduceringsmål mot slutet när man förvaltade en straff på bästa sätt. Returmötet spelas om en vecka i Stockholm.

Foto: Bildbyrån

Tre svenska klubbar vidare till Play Off

11 aug 2022
Malmö FF är vidare i Europa League samtidigt som både Djurgården och AIK tog sig till Play Off i Europa Conference League.

Djurgårdsduon Månadens Tränare i juli

11 aug 2022
Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand ledde sitt lag till fem raka segrar efter sommaruppehållet och är Månadens Tränare i juli.

Alexander Jeremejeff är Månadens Spelare

11 aug 2022
För andra gången i år har BK Häckens målkung röstats fram till Månadens Spelare i Allsvenskan.

Målfest när BK Häcken hemmavann

8 aug 2022
BK Häcken besegrade Helsingborgs IF med hela 5–0 på hemmaplan. Med nästan lika stora siffror vann IFK Göteborg borta mot Varbergs BoIS.

Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

8 aug 2022
Tidigare i sommar gick IFK Norrköping skilda vägar med Rikard Norling. Nu står det klart att danske Glen Riddersholm tar över som huvudtränare för Peking.

Sirius tog oväntad seger

7 aug 2022
För första gången på nästan 50 år besegrade IK Sirius Malmö FF hemma i Uppsala. Samtidigt tog Hammarby en säker trea och Oliver Berg fixade en Kalmarseger på Guldfågeln Arena. Senare på eftermiddagen fick vi se oavgjorda matcher i både Hällevik och Värnamo.

IFK Norrköping tog en efterlängtad seger

6 aug 2022
IFK Norrköping är åter ett vinnande lag i Allsvenskan efter 2–0 hemma mot Degerfors IF under lördagen.

Sommarens övergångar i Allsvenskan

4 aug 2022
Spelare in, spelare ut. Så har ditt lag förändrats under sommaren.

Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 aug 2022
Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Nominerade till Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Två målskyttar och en mittbacksbjässe är nominerade till priset som Månadens Spelare i juli.

Nominerade till Månadens Tränare i juli

4 aug 2022
Djurgårdens, Mjällbys och Häckens huvudtränare har chansen att vinna priset som Månadens tränare i juli.

Blåvitt tog andra raka mot Peking

1 aug 2022
Kevin Yakob och Hussein Carneil gjorde målen när IFK Göteborg slog tillbaka IFK Norrköping för andra gången på en vecka.