Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Malmö FF – F91 Diddeleng: 3–0
Under torsdagen klev Malmö FF in i kvalet till Europa Leagues gruppspel – och man gjorde det i den tredje rundan. F91 Diddeleng står som motståndare i det dubbelmöte som inleddes på svensk mark – och med en hemmaseger för MFF. Isaac Kiese Thelin satte dit matchens första mål i den 54:e minuten. I slutet av matchen kunde dessutom Ola Toivonen nicka in 2–0, och kort efter punkterade Veljko Birmancevic det hela med kvällens tredje. Därmed är det fördel MFF inför bortareturen i Luxemburg som spelas om en vecka.

AIK – FK Shkëndija: 1–1
För AIK:s del var det under torsdagen dags för det första mötet i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Och också för AIK var det hemmaplan som gällde i den första matchen. Gästande FK Shkëndija fick en drömstart i den här matchen när Ferhan Hasani satte dit 0–1 redan i den allra första minuten. AIK genom John Guidetti skulle dock replikera relativt omgående. 1–1 kom i matchens 17:e minut. Därefter blev det inte några fler mål i huvudstaden den här kvällen, utan det är med ett likaläge AIK reser till Nordmakedonien nästa vecka.

Sepsi OSK – Djurgården: 1–3
Djurgården fick en lyckosam start i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Laget vann bortamatchen mot Sepsi OSK med 3–1. Victor Edvardsen sköt in ledningsmålet på straff i den 26:e minuten, och kort efter kunde Joel Asoro utöka till 0–2. Samme Asoro fixade även ytterligare ett mål i början av den andra halvleken till 0–3 i matchen. Sepsi OSK skulle dock lyckas få in ett reduceringsmål mot slutet när man förvaltade en straff på bästa sätt. Returmötet spelas om en vecka i Stockholm.