Malmö FF till slutspel i Europa League

Marcus Antonsson gav Malmö ledningen tidigt i den andra halvleken. Anfallarens mål räckte och Malmö FF är vidare till slutspel i Europa League.

Förutsättningarna var enkla inför Malmö FF:s bortamöte med Besiktas. Seger och avancemanget till slutspel var klart. Förlust eller oavgjort och det var slutspelat.

Den första halvleken hade det turkiska hemmalaget ett visst övertag. Tidigt skapade man en dubbelchans där bollen tog i både stolpe och ribba innan den rensades undan.

Malmö FF växte in i matchen och ju närmre paus vi kom, desto bättre blev skåningarna. Man skapade ett par hörnor, men när domaren blåste för halvtid stod det fortfarande 0-0.

Efter 51 minuters spel kom det viktiga ledningsmålet för Malmö FF. En skarv från Rosenberg nådde Marcus Antonsson som med fin teknik flyttade bollen, löpte ifrån försvararna och placerade in bollen bakom Karius i Besiktas mål.

Rasmus Bengtsson fick sedan en fin chans att utöka ledningen på en hörna. Men försvararens avslut gick en bit över mål.

Med 25 minuter kvar gick Ricardo Quaresma in i en närkamp på ett sätt som inte ens är tillåtet i UFC. Direkt rött på portugisen efter dobbarna i Brorssons ben.

Antonsson fick sedan en ny chans att löpa ifrån den kroatiske landslagsbacken Vida. Det gjorde han, men anfallaren kom aldrig till avslut. Sören Rieks var näste man med möjlighet till utökad ledning. Men den här gången passerade bollen precis fel sida av stolpen.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick Besiktas ett friläge, men Johan Dahlin kom ut och räddade.

Inbytte Anders Christiansen fick på tilläggstid ytterligare ett fint läge att göra 2-0, men han dubbelmissade från nära håll.

Dålig kommunikation höll sedan på att förstöra allt för de himmelsblå. Men Besiktas avslut studsade i ribban och vidare över mål med två minuter kvar.

Resultatet stod sig de fem övertidsminuterna och Mfick segerjubla. Nu väntar slutspel efter årsskiftet.