Målrikt möte på Borås Arena

Fyra mål från IF Elfsborg och fyra mål från BK Häcken när lagen delade lika på poängen i Borås. Samtidigt kunde IFK Värnamo avgöra sent borta mot Hammarby och Mjällby AIF säkra en ny trepoängare.

IF Elfsborg – BK Häcken: 4–4
Hela åtta mål fick publiken på Borås Arena under söndagen bevittna när IF Elfsborg tog emot BK Häcken. Och det började allra bäst för hemmalaget som kunde ta ledningen redan efter knappa fem minuters spel via självmål. Gästerna skulle dock komma tillbaka omgående genom Alexander Jeremejeff. Men IF Elfsborg kunde snabbt återta ledningen i minut åtta när Rasmus Alm volleysköt in bollen i nät. Tre mål på mindre än åtta minuters spel. I början av den andra halvleken vände BK Häcken på matchen genom ett självmål och, åter igen, Alexander Jeremejeff. Sveinn Gudjohnsen replikerade genom att skjuta in 3–3 – och 3–3 såg matchen också ut att sluta. Men mot slutet gjorde lagen ytterligare var sitt mål, först Alexander Jeremejeff med sitt tredje och därefter inbytte Jacob Ondrejka, och matchen slutade 4–4.

Hammarby – IFK Värnamo: 1–2
Länge stod det 0–0 på Tele2 Arena där Hammarby mötte IFK Värnamo under söndagen. När till slut målnollan spräcktes, i den 76:e minuten, var det gästernas Marcus Antonsson som gjorde det. En straff som Nahir Besara satte dit fixade kvitteringen för hemmalaget med bara minuten kvar av ordinarie tid, Marcus Antonsson skulle dock få det sista ordet med avgörande 1–2 på tilläggstiden.

IK Sirius – Mjällby AIF: 0–1
På Studenternas, där IK Sirius välkomnade Mjällby AIF, skulle publiken bara få bevittna ett mål den här söndagseftermiddagen. I början av den andra halvleken mötte Viktor Gustafson med en tung volley som satt i nät. Och den ledningen lyckades laget från Sölvesborg sedan behålla hela vägen över mållinjen och säkrade därmed en ny seger.