Nyheter

Chevron
Moestafa El Kabir till Kalmar

Moestafa El Kabir till Kalmar

Kalmar FF stärker anfallet genom att värva Moestafa El Kabir och brasilianske Maxwell.
– Jag är glad att vara på plats och det känns bra att vara tillbaka i Sverige, säger El Kabir.

Moestafa El Kabir är tillbaka i svensk fotboll. Ett halvår efter att anfallaren lämnade BK Häcken är han nu klar för Kalmar FF på ett korttidskontrakt.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag har vetat om det ett litet tag men det fanns lite pappersarbete att fixa innan allt var 100%. Det är aldrig klart förrän det är klart. Nu är jag glad att vara på plats och det känns bra att vara tillbaka i Sverige, säger El Kabir till kalmarff.se.

30-årige El Kabir har tidigare spelat för nämnda Häcken och även Mjällby AIF i Allsvenskan, och kommer senast från en sejour i turkiska högstaligalaget Ankaragucu. Från tiden i Mjällby känner El Kabir KFF:s nuvarande sportchef Thomas Andersson-Borstam.

– Jag har snackat mycket med Thomas förut och känner honom sedan tidigare. Vi har alltid haft kontakt under min karriär och har bra koll på varandra.

– Han gick ganska snabbt med på mina villkor och då snackar jag inte om de finansiella bitarna. Då menar jag längden på avtalet och andra saker som var tvungen att funka för att jag skulle kunna komma hit, säger Moestafa El Kabir.

Samtidigt som El Kabir presenterades meddelade Kalmar att man även gjort klart med 24-årige brasilianske anfallaren Maxwell från Resende i hemlandet.

– Det är en djupledsgående anfallare som Jesper följt under lång tid i Brasilien. Han har även sett ett antal matcher på plats under februari och mars. Maxwell är en spelare med väldigt bra fart och är en bra avslutare som vi ser fram emot att jobba tillsammans med, säger Andersson-Borstam.

Moestafa El Kabirs kontrakt med Kalmar FF sträcker sig fram till och med sommaren. Maxwells avtal med KFF är skrivet på 4,5 år.

Foto: kalmarff.se