Norrköping vann kamratmötet

IFK Norrköping höll undan och tog en 2–1-seger borta mot IFK Göteborg. Örebro SK bortabesegrade IK Sirius med samma siffror medan AIK vann med 1–0 hemma mot Halmstads BK.

IFK Göteborg – IFK Norrköping: 1–2
Två snabba mål i mitten av den första halvleken av Viktor Agardius och Carl Björk förde upp IFK Norrköping i en 2–0-ledning borta mot IFK Göteborg. Hemmalaget ökade trycket i den andra halvleken och fick in en reduering genom Markus Berg. Flera bra räddning av av Peking-keepern Oscar Jansson kunde sedan säkra en stark trepoängare för gästerna.

AIK – Halmstads BK: 1–0
AIK går upp på tredje plats i Allsvenskan efter måndagskvällens uddamålsseger hemma mot Halmstads BK. Nicolas Stefanelli gjorde matchens enda mål i den 22:a minuten då han satte sin egen retur i fritt läge i straffområdet.

IK Sirius – Örebro SK: 1–2
ÖSK lyfter från nedflyttningsplatserna och parkerar på kvalplats efter en sen 2–1-seger borta mot IK Sirius. David Seger gav gästerna ledningen på en hörnvariant strax innan halvtid, och även om Laorent Shabani kvitterade för hemmalaget i mitten av den andra halvleken kunde Nahir Besara pricka in matchavgörande 2–1 från straffområdeskanten i slutminuterna.