Offia fixade ny Siriusseger

Henry Offia gjorde två mål när IK Sirius besegrade Gefle med 3-0. Andra raka träningsmatch-segern för ett Sirius som vill förbättra fjolårets allsvenska elfteplats.

Efter 4-0 mot division 2-laget Gamla Upsala i säsongens första träningsmatch var det dags för möte med Gefle från division 1 för IK Sirius. Henrik Rydströms började bra, men det dröjde nästan 40 minuter innan den 16-årige anfallaren Joakim Persson gjorde 1-0.

I den andra halvleken gjorde Henry Offia två mål, ett på retur och ett på friläge och matchen slutade 3-0.

Nu drar Uppsalalaget på träningsläger i södra Spanien där det bland annat väntar möte med CSKA Moskva.

Flera andra lag har också varit igång och träningsspelat under dagen. Hammarby spelade oavgjort, 1-1, mot FC Flora.

IFK Göteborg åkte på en ny förlust. Den här gången mot norska Sarpsborg som vann med 1-0.

Nykomlingen Varbergs BoIS åkte på en 2-1–förlust i hallandsderbyt mot Halmstads BK.

Den andra nykomlingen, Mjällby AIF, vann med 1-0 mot FK Karlskrona.

Vid 23.00 spelar IF Elfsborg mot amerikanska Atlanta United.