ÖSK inledde 2019 med seger – kryss för MFF

Malmö FF och Örebro SK var först ut av de allsvenska lagen i träningsmatchprotokollet 2019. ÖSK vann med 4-2 mot Linköping City medan MFF spelade 2-2 mot IFK Malmö.

Under fredagskvällen spelades de första träningsmatcherna med allsvensk inblandning under det nya året. Örebro SK tog emot division 1-laget Linköping City på Behrn Arena, och de som tagit sig dit fick se en målrik hemmaseger.

ÖSK hamnade snabbt i underläge, men en av många yngre spelare på planen, Robin Deprem, kvitterade kort därefter. I den 37:e minuten tog Linköping ledningen igen men strax efter halvtid kom nästa kvittering då nygamle Martin Broberg nätade.

17-årige backen Helmer Andersson nickade sedan in 3-2 till Örebro på hörna innan Filip Rogic fastställde slutresultatet till 4-2 under matchens slutskede.

malmo-ifk-malmo

På Stadionområdet i Malmö väntade ett klassiskt derby då Malmö FF tog emot IFK Malmö, nu för tiden i division 2, efter en kort och intensiv uppstart av försäsongen för MFF.

Noor Zadran gav de gulklädda gästerna ledningen efter drygt en halvtimmes spel innan Guillermo Molins kvitterade på straff strax innan halvtid.

Unge Mikael Marques de Pombal Vivar gav återigen IFK ledningen på en kontring i den 68:e minuten, men matchen skulle sluta 2-2 efter att Egzon Binaku kyligt placerat in ett långskott i minut 84.

– De första 20 minuterna spelade vi med ett riktigt bra tempo. Vi flyttade bollen snabbt, spelade varierande och skapade fyra chanser. Sedan gjorde vi ett defensivt misstag och det måste vi ta lärdom av. Men överlag är det många saker jag är nöjd med, säger tränaren MFF-tränaren Uwe Rösler till klubbens webbsida efter matchen.

Imorgon lördag väntar fler matcher innehållandes allsvenska lag då bland annat regerande svenska mästarna AIK årsdebuterar borta mot Vasalunds IF kl. 14.00.