Pressat BK Häcken vidare i Europa League-kvalet

BK Häcken är vidare till den andra kvalrundan till Europa League. Hisingenlaget var stundtals pressat hemma mot lettländska Liepaja, som fick två mål bortdömda, men tog sig vidare efter 1-2 i den andra matchen, och därmed 4-2 totalt. Häckens mål gjordes av Nasiru Mohammed.

Efter övertygande 3-0 i första mötet i Lettland så hade Häcken ett gott utgångsläge inför returmötet på Bravida Arena. Liepaja fick dock tidigt kontakt och vittring då de tog ledningen efter bara 11 spelade minuter.

Häcken kunde svara innan halvtid då Nasiru Mohammed, läckert framspelad av Erik Friberg, lätt kunde placera in kvitteringen som gav hemmalaget andrum.

Den andra halvleken blev stundtals dramatiskt, bland annat hade gästande Liepaja två bollar i mål – som sedan blev bortdömda. Till slut fick gästerna också in ett ledningsmål.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid gjorde Girts Karlsons 2-1 till Liepaja – men närmare än så kom aldrig lettländarna. Häcken går vidare efter totalt 4-2 över två matcher.

I nästa kvalrunda väntar nu tyska Red Bull Leipzig, med svensken Emil Forsberg i laget, för BK Häcken.