Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj, 2020 kl 10:52 Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Boråsarna slutade åtta i Allsvenskan 2019, mycket tack vare en fantastisk avslutning på säsongen. Obesegrade i de sex sista matcherna med en orutinerad 21-åring som burväktare.

– Det var väldigt roligt att få komma in och spela, säger Tim Rönning till Fotbollskanalen. Jag har alltid haft bra stöd från mina lagkamrater och från ledarna, så det var egentligen inga konstigheter att komma in och spela. Jag ville visa vad jag kunde och det gick väldigt bra för oss i slutet.

Den mångårige lagkaptenen och målvakten, Kevin Stuhr Ellegard, har lämnat Elfsborg och Rönning har fått nytt skandinaviskt motstånd att tampas med. Norrmannen Mathias Dyngeland har plockats in från  Sogndal IL och än så länge är det inte bestämt vem som fått Jimmy Thelins förtroende som förstaval.

– Vi tränar på varje dag och visar oss från vår bästa sida hela tiden. När det är dags för match är det tränarteamet som bestämmer vem de tycker ska spela. Vi kan bara påverka det på träningar och när vi spelar, att vi är där och gör vårt bästa på varje träning och match. Sedan är det upp till dem, säger Rönning.

Tim Rönning kom till Elfsborg ungdomsorganisation 2015, men skrev tidigare i år på ett kontrakt över säsongen 2024.

– Det är skönt att ja förtroende från klubben och det är en väldigt bra miljö för mig att vara i. Det är väldigt bra lagkamrater och tränarteamet är också väldigt bra. Alla är väldigt proffesionella,sp det är en otroligt bra miljö för mig att utvecklas i. Jag tycker även det ser väldigt bra ut med den tävlingsmentaliteten som vi börjat bygga upp nu på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

FOTO: Bildbyrån

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?

Integrity officer: ”En nödvändighet att jobba nära spelarna”

8 maj 2020
BK Häcken är en av alla 32 klubbar som under våren utsett en Integrity officer i klubben. Valen föll på den före detta spelare Martin Ericsson som nu är assisterande sportchef i klubben. – Den här rollen är ett verktyg för att kunna jobba mer aktivt inom klubben, säger Martin Ericsson.