Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj, 2020 kl 10:52 Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Boråsarna slutade åtta i Allsvenskan 2019, mycket tack vare en fantastisk avslutning på säsongen. Obesegrade i de sex sista matcherna med en orutinerad 21-åring som burväktare.

– Det var väldigt roligt att få komma in och spela, säger Tim Rönning till Fotbollskanalen. Jag har alltid haft bra stöd från mina lagkamrater och från ledarna, så det var egentligen inga konstigheter att komma in och spela. Jag ville visa vad jag kunde och det gick väldigt bra för oss i slutet.

Den mångårige lagkaptenen och målvakten, Kevin Stuhr Ellegard, har lämnat Elfsborg och Rönning har fått nytt skandinaviskt motstånd att tampas med. Norrmannen Mathias Dyngeland har plockats in från  Sogndal IL och än så länge är det inte bestämt vem som fått Jimmy Thelins förtroende som förstaval.

– Vi tränar på varje dag och visar oss från vår bästa sida hela tiden. När det är dags för match är det tränarteamet som bestämmer vem de tycker ska spela. Vi kan bara påverka det på träningar och när vi spelar, att vi är där och gör vårt bästa på varje träning och match. Sedan är det upp till dem, säger Rönning.

Tim Rönning kom till Elfsborg ungdomsorganisation 2015, men skrev tidigare i år på ett kontrakt över säsongen 2024.

– Det är skönt att ja förtroende från klubben och det är en väldigt bra miljö för mig att vara i. Det är väldigt bra lagkamrater och tränarteamet är också väldigt bra. Alla är väldigt proffesionella,sp det är en otroligt bra miljö för mig att utvecklas i. Jag tycker även det ser väldigt bra ut med den tävlingsmentaliteten som vi börjat bygga upp nu på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

FOTO: Bildbyrån

Play Off-lottningen avklarad

18 sep 2020
Djurgården och Malmö FF har fått eventuella motståndare om man lyckas ta sig vidare från nästa veckas tredje kvalrunda i Europa League.

Vecchia om storformen: "Blivit bättre hela tiden"

18 sep 2020
Stefano Vecchia blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i augusti, en månad då han verkligen började hitta rätt framför mål. – Jag hittade rätt i avsluningsmomenten, kom in i det mer och hittade tajmingen som behövs.

Djurgården och Malmö vidare i Europa

17 sep 2020
Både Djurgården och Malmö löste avancemang till den tredje kvalrundan i Europa League. IFK Göteborg förlorade mot FC Köpenhamn och åkte ut.

Falkenberg starkast i derbyt

17 sep 2020
På Västkusten möttes Falkenberg och Varberg i badortsderbyt och det var hemmalaget som tog de tre poängen.

Sabovic långskott fixade Mjällbypinne

17 sep 2020
Efter att Johan Larsson spelat 1-1 med sig själv i den första gav Jesper Karlsson, med sitt elfte mål för säsongen, Elfsborg ledningen. Men Besard Sabovic kvitterade med ett spektakulärt långskott och ordnade en poäng.

Hammarby utslagna ur Europakvalet

16 sep 2020
Det blev respass för Hammarby i den andra kvalomgången efter 0-3 hemma mot polska Lech Poznan.

Sen straff räddade Häcken

14 sep 2020
Jasse Tuominen slog in 1–1 för BK Häcken mot IK Sirius från straffpunkten i den 95:e minuten och ordnade kryss för hemmalaget.

Norrköping-seger borta mot Kalmar

14 sep 2020
Unge Isak Bergmann Johannesson och rutinerade Christoffer Nyman gjorde målen när IFK Norrköping vann med 2–0 borta mot Kalmar FF.

Ny nolla för ÖFK – delad pott mot Örebro

14 sep 2020
Aly Keita höll nollan för fjärde gången på de sex senaste omgångarna när hans Östersunds FK spelade 0–0 hemma mot Örebro SK.

Winbo matchhjälte i svängigt möte

13 sep 2020
Nykomlingarna Mjällby AIF och Varbergs BoIS möttes i en svängig match under söndagen, där gästernas Albin Winbo blev matchhjälte med sitt 3–2-mål i den 79:e minuten.

Decimerat AIK höll stånd mot Malmö

13 sep 2020
AIK var till slut två man mindre på planen borta mot Malmö FF, men fick med sig en poäng hem efter 0–0.

Helsingborg gav sig inte mot Hammarby

13 sep 2020
Helsingborgs IF kvitterade två gånger om och fick med sig 2–2 från söndagens bortamatch mot Hammarby.