Rydström tillbaka i Kalmar FF

29 december, 2020 kl 13:24 Henrik Rydström är tillbaka som tränare för Kalmar FF.

Nanne Bergstrand säkrade Kalmar FF:s allsvenska kontrakt och avgick sedan som huvudtränare. Nu ersätts han av sin före detta spelare och assisterande tränare Henrik Rydström.

Det senaste året har Rydström basat över IK Sirius i Allsvenskan. Efter en fin första halva av säsongen mattades Uppsalalaget av lite under hösten och slutade till sist på en tiondeplats i den allsvenska tabellen.

Efter avslutningen meddelade Rydström att han lämnar klubben av familjeskäl. Nu år han klar för Kalmar FF och det är inget okänt namn som kommer till Guldfågeln Arena. Rydström har gjort över 500 matcher som spelare och assisterat Nanne Bergstrand under en tid. 2018 tog han över som tränare efter att Bergstrand hoppat av. Han fick den gången lämna under pågående säsong.

– Jag är väldigt sugen och taggad på att börja jobba. När man tittar på det utifrån, som jag har haft möjligheten att göra i två års tid, så finns det en massa bra saker. Men man inser också att det finns saker som vi måste förbättra. Det har jag och Jörgen () haft samtal om. Jag vet vad jag kommer till för miljö och situation, säger Rydström på Kalmar FF:s presskonferens från Guldfågeln Arena.

FOTO: Bildbyrån 

 

Sigthorsson klar för IFK Göteborg

27 jan 2021
Blåvitt har gjort klart med den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. 30-åringen kommer senast från AIK.

Avsparkstiderna för de åtta första omgångarna spikade

26 jan 2021
Allsvenskan 2021 närmar sig med stormsteg. Här är datumen du ska spara för att följa ditt lag de första åtta omgångarna.

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.