Saidis tre mål fixade Degerfors första trea

Degerfors såg ut att gå mot en sjunde raka förlust, men med sju minuter kvar vaknade Abdelrahman Saidi och vände på matchen mot Sundsvall med tre mål. Samtidigt tog IFK Norrköping och Häcken tre pinnar och på Borås Arena delade Elfsborg och Djurgården på poängen.

IFK Värnamo – BK Häcken 1-2
Mikkel Ryygaard gav gästerna ledningen i slutet av den första halvleken när hans skott från distans styrdes i nät av en hemmaförsvarare. Men Värnamo fick en snabb kvittering när Markus Antonsson var säker från elva meter. Den andra halvleken hann sedan knappt starta innan formtoppade Alexander Jeremejeff satte segermålet för Häcken.

Helsingborgs IF – IFK Norrköping 0-1
Efter 0-0 i paus tog IFK Norrköping över och med 20 minuter kvar kom matchens enda mål. Med sitt andra mål på två matcher satte Christoffer Nyman målet för gästerna som säkrade lagets tredje raka seger.

GIF Sundsvall – Degerfors IF 2-3
Saku Ylätupa gjorde både 1-0 och 2-0 för GIF Sundsvall, det andra med kvarten kvar, och såg ut att bli stor matchhjälte för Giffarna. Men då vaknade Abdelrahman Saidi. Först reducerade han i den 83:e minuten och minuten innan 90 satte han dit kvitteringen på ett liknande sätt. Fyra minuter in på tilläggstid kom också segermålet när Saidi stötte in sitt tredje mål för kvällen. Segern innebär att Degerfors tar sina tre första pinnar för säsongen och närmar sig lagen ovanför.

IF Elfsborg – Djurgården 0-0
På Borås Arena möttes två lag som inte spelat 0-0 på tio år och chanser saknades inte i kvällens möte. Hemmalagets Rasmus Alm halkade till och sköt utanför öppet mål och gästernas Victor Edvardsen träffade stolpen efter ett fint inspel från höger. Men nollorna stod sig och lagen delar på poängen.