Sejdiu derbyhjälte i slutminuterna

Patriot Sejdiu gjorde sitt första allsvenska mål då han satte matchavgörande 2–1 för Malmö FF hemma mot Helsingborgs IF.

Malmö FF – Helsingborgs IF: 2–1
Ska man göra sitt första allsvenska mål, så ska man väl göra det i slutminuterna av ett derby? Det var prevcis vad Patriot Sejdiu gjorde för Malmö FF hemma mot Helsingborgs IF. Isaac Kiese Thelin hade gett MFF ledningen då han nickade in en hörna, men Dennis Olssons styrda skott gav HIF en kvittering i den 37:e minuten. Det dröjde sedan till att matchklockan stod på 90:00 innan Sejdius låga avslut i straffområdet korsade mållinjen och segermålet för hemmalaget var ett faktum.

IK Sirius – IFK Göteborg: 1–2
Två IFK Göteborg-bekantingar samspelade för att ge IK Sirius ledningen hemma mot Blåvitt, för dagen i vitt och gult, då Patrik Karlsson Lagemyr spelade fram Christian Kouakou som enkelt kunde lägga in 1–0 i öppet nät. Gustaf Norlin kvitterade på ett liknande sätt då han stötte in Alexander Jallows låga inlägg vid den bortre stolpen. I den andra halvleken kunde sedan Norlin frispela Kevin Yakob, som sprang in med matchavgörande 2–1 för gästerna.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS: 4–1
Även IF Elfsborg vände till seger ikväll. Hemma mot kortväga gästerna Varbergs BoIS var det bortalaget som tog ledningen då Robin Simovic iskallt lättade in 1–0 från straffpunkten. Alexander Bernhardsson nickade in 1–1 på tilläggstid i den första halvleken, och efter pausvilan lade hemmalaget i en växel till. Simon Olsson slog in 2–1 i den 77:e minuten, Rasmus Alm lyfte in 3–1 fem minuter senare, och på stopptid kunde lagkaptenen Johan Larsson kruta in 4–1 med en akrobatisk volley från straffområdeskanten.

Kalmar FF – IFK Värnamo: 1–0
Kalmar FF drog det längsta strået i Smålandsderbyt mot nykomlingen IFK Värnamo. Redan i den femte matchminuten hoppade Lars Sätra högst och knoppade in 1–0 på en inåtskruvad högerhörna, ett resultat som skulle stå sig till slutsignalen på Guldfågeln Arena.