Seljmani ser fram emot Allsvenskan

3 maj, 2020 kl 15:08 Med sina 15 mål och det säkrade allsvenska avancemanget kan Astrit Seljmani se tillbaka på ett fint 2019. Nu vill Superettans bästa spelare i fjol visa att han kan leverera i Allsvenskan också.

Med 15 mål i den näst högsta serien är det inte konstigt om det börjar snackas om klubbyten. Men Astrit Seljmani visste vad han ville och satsar vidare med nykomlingen Varbergs BoISnär laget nu spelar i Allsvenskan.

– Det var mitt första år och jag kände att det bästa för mig är att fortsätta utvecklas under "Jocke" [Persson, tränare i Varbergs BoIS]. Han vet vad jag går för. Det var ganska enkelt, jag har inte bråttom och försöker göra smarta val för att nå så högt som möjligt i slutändan, säger han till Fotbollskanalen.

Ett steg uppåt i seriehierarkin, men målsättningen är fortfarande hög. Det blir kanske inte 15 mål, men tvåsiffrigt tycker Seljmani att han ska nå.

– Jag har sagt det till alla andra som frågat mig i omklädningsrummet och sådär om hur många mål jag ska göra - målet är över tio mål. Jag tycker inte att det är att gå ut och vara kaxig, då jag tycker att alla forwards i alla allsvenska lag, om man har 25 starter i sig ska ligga på över tio mål. Jag tycker det rent personligt och det är mitt mål, säger han.

Han lovade 15 mål i fjol och höll sitt löfte. Han fortsätter:

– När jag sa att jag skulle göra 15 mål i fjol var det när jag skulle skriva på kontraktet och då lovade jag 15 mål. Då gjorde jag det utan att ta straffar och nu får vi se om jag tar straffar i år, men som det ser ut nu har jag sagt över tio mål. Sedan är allt över det en bonus.

Som nykomling tror Seljmani att Varberg kommer sticka ut med sitt offensiva spel. Och han är övertygad om att det håller hela vägen.

– Det är klart att det alltid är tufft (som nykomling), men det jag gillar är att vi har en jävla offensiv fotboll. Vi är fem, sex man som alltid är redo att springa uppåt och anfalla och det är inte likt nykomlingar. Då kanske man sätter sig i försvarsspel först och håller nollan, medan vi går uppåt. Vi förlorade med 5-1 mot Hammarby, men skapade 20 chanser på dem och Hammarby är en av Sveriges bästa klubbar. Det visar att vi inte har respekt, går upp och verkligen kör. Jag tror verkligen att vi håller oss ovanför strecket utan kval och håller oss kvar i Allsvenskan ett år till, säger han.

FOTO: Bildbyrån

 

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

18 maj 2020
Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.

Jakob Johansson tillbaka i Blåvitt

13 maj 2020
IFK Göteborg värvar hem mittfältaren Jakob Johansson på ett kontrakt till och med säsongen 2022. – Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger 29-åringen.

Olsson: ”Jag kan bli lite manisk ibland”

13 maj 2020
För fyra år sedan var Theodor Olsson tveksam till att ta sig an ett 16-årslag, idag är han assisterande tränare i IK Sirius. Och förklaringen kräver kanske en parallell till fiktiva karaktärer som Carrie Mathison och Sherlock Holmes. – Liksom dem är jag nog sån att jag kan bli manisk ibland. Det jag gjort har jag gjort till hundra procent, konstaterar det 23-åriga stjärnskottet i en intervju med Unicoach.

Svensk Elitfotbolls protokoll med riktlinjer för Allsvenskan och Superettan

12 maj 2020
Svensk Elitfotboll har en gemensam önskan att Allsvenskan och Superettan ska starta den 14 juni. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs ett godkännande från Folkhälsomyndigheten.

Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj 2020
Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Tiotalets skyttekungar i Allsvenskan

10 maj 2020
Mohamed Buya Turay blev 2010-talets sista skyttekung med sina 15 mål 2019. Minns du alla målkungar från de senaste tio åren?

Integrity officer: ”En nödvändighet att jobba nära spelarna”

8 maj 2020
BK Häcken är en av alla 32 klubbar som under våren utsett en Integrity officer i klubben. Valen föll på den före detta spelare Martin Ericsson som nu är assisterande sportchef i klubben. – Den här rollen är ett verktyg för att kunna jobba mer aktivt inom klubben, säger Martin Ericsson.