Sen upphämtning av Bajen i toppmötet

Hammarby och BK Häcken spelade 2–2 på Tele2 Arena när Allsvenskan återstartade under söndagen. Dagens enda vinnare blev Djurgården som körde över GIF Sundsvall på bortaplan.

Hammarby – BK Häcken: 2–2
Efter en mållös första halvlek på Tele2 Arena lyckades BK Häcken tränga igenom på kontring två gånger efter pausvilan. Först stötte Alexander Jeremejeff in 1–0 från nära håll i den 58:e minuten, sedan slog Mikkel Rygaard in 2–0 i öppet mål tre mnuter senare. Hammarby skulle dock komma tillbaka i matchen i slutskedet. Bubacarr Trawally nickade in 2–1 på hörna i den 82:a minuten, och i den 88:e satt kvitteringen till 2–2 då Mohanad Jeahze sköt in bollen i nät via lagkamraten Björn Paulsens smalben.

Degerfors IF – AIK: 1–1
Nikola Djurdjic gav Degerfors ledningen tidigt i hemmamötet med AIK då han stötte in 1–0 vid den bortre stolpen efter 13 minuters spel. AIK:s kvitteringen var sensationell då 18-årige Amar Ahmed Fatah dribblade bort flera motståndare innan han skickade upp 1–1 i nättaket strax innan halvtid. Den andra halvleken blev sedan mållös och lagen delade på poängen.

Mjällby AIF – IFK Norrköping: 1–1
IFK Norrköpings store kreatör Jonathan Levi låg bakom lagets ledningsmål på Strandvallen. I den 67:e minuten slog han hörnan som högerbacken Daniel Eid nickade i nät. Mjällby skulle dock komma tillbaka resultatmässigt då Silas Nwankwo hoppade högst och nickade in 1–1 på ett högt vänsterinlägg i den 78:e minuten.

GIF Sundsvall – Djurgården: 2–5
Ronaldo Damus gav GIF Sundsvall ledningen tidigt hemma mot Djurgården, men sedan handlade nästan allt om gästerna. Hjalmar Ekdal nickade in kvitteringen på en hörnvariant, Joel Asoro rullade in 2–1 i friläge och Haris Radetinac placerade in 3–1 med ett kyligt skott i straffområdet. Då hade vi spelat 21 minuter på NP3 Arena. Victor Edvardsen lade in 4–1 i bortre krysset i friläge i den 41:a minuten, och i den andra halvleken utökade Emmanuel banda till 5–1 med ett skruvat vänsterskott i bortre burgaveln. Pontus Engloms sena reducering i friläge blev sedan inte mer än ett tröstmål för Giffarna.