Sent straffmål löste en pinne för Blåvitt

Det slutade kryss i Göteborg och Borås, men det blev segrar för Hammarby och Örebro SK.

IFK Göteborg – BK Häcken 1–1
Godswill Ekpolo gjorde matchens första mål när BK Häcken mötte IFK Göteborg i årets första göteborgsderby. Fem minuter efter att Simon Thern träffat ribban för hemmalaget höll sig Ekpolo framme och styrde in en hörna från vänster.

Det såg också ut att bli Häckenseger, men långt in på tilläggstid i den andra halvleken fick IFK Göteborg straffspark. Tobias Sana var stensäker och pangade in kvitteringen.

Hammarby – IK Sirius 3–2
Astrit Selmani tog sig runt på vänsterkanten och hittade Abbe Khalili snett inåt bakåt och redan innan kvarten var spelad hade Hammarby tagit ledningen. Tvåan kom i inledningen av andra halvlek när Jeppe Andersen hittade nätet.

Men Sirius gav inte upp och Jacob Ortmark reducerade bara ett par minuter efter Andersens 2-0–mål. Men 3-1 kom omgående när Akinkumni Amoo tog sig fram på sin vänsterkant och satte ytterligare ett Bajenmål.

Ekin Bulut reducerade i slutminuterna, men Hammarby höll undan och plockade tre poäng.

IF Elfsborg – Kalmar FF 2–2
Boråsarna fick en drömstart när Per Frick hittade nätet redan efter fyra minuters spel. KFF skapade en del chanser framför Elfsborgsmålet, men resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken satte Leo Väisänen, som var tillbaka efter lång skadefrånvaro, 2-0 för hemmalaget. Kort efter 2-0–målet reducerade Kalmar genom Sebastian Ring, som satte  sitt första mål för säsongen.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid nickade Oliver Berg in sitt andra mål för säsongen och löste poängen för Kalmar FF.

Örebro SK – Halmstads BK 1–0
Det dröjde till den femte omgången innan Örebro SK hittade nätet i Allsvenskan 2021. Deniz Hümmet gav laget ledningen tidigt i den andra halvleken av mötet med HBK.

Målet blev matchens enda och ÖSK gör både första målet och tar första segern för säsongen.