Nyheter

Chevron
Sirius värvar rutinerade Alvbåge

Sirius värvar rutinerade Alvbåge

John Alvbåge är tillbaka i Allsvenskan. Den rutinerade målvakten har skrivit på ett ettårskontrakt med IK Sirius.
– Utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till Allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger 36-årige Alvbåge.

John Alvbåge har under 2018 representerat AC Omonia och Nea Salamis på Cypern. Nu vänder målvakten hem till Sverige efter att ha skrivit på för IK Sirius.

– Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, och utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till Allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger Alvbåge till siriusfotboll.se.

36-årige Alvbåge har tidigare två sejourer hos både IFK Göteborg och Örebro SK på meritlistan, och 2015 utsågs han till Årets målvakt på Allsvenskans Stora Pris.

I Sirius finns sedan tidigare Lukas Jonsson och Gustav Nyberg på målvaktspositionen. Sportchefen Ola Andersson är glad över att man kunnat spetsa konkurrensen ytterligare.

– Vi har bara två målvakter i truppen och vår bedömning är att vi behöver förstärka konkurrenssituationen. John är en bra målvakt, han är stabil och rutinerad med stor allsvensk erfarenhet och en bra person som kommer att smälta bra in i gruppen, kommenterar Andersson.

Foto: siriusfotboll.se