Stefanelli förlängningshjälte – AIK vidare i EL-kvalet

Efter en lång och nervpirrande drabbning på Friends Arena skickade Nicolas Stefanelli till slut sitt AIK vidare i Europa League-kvalet. I den fjärde förlängningsminuten avgjorde argentinaren med ett mål som innebar 1-1 i matchen, och 2-1 totalt i AIK:s favör. I nästa omgång väntar nu danska FC Nordsjälland.

Tidigt i den första halvleken gjorde Shamrock Rovers det som AIK hade som matchplan att inte låta de göra: mål. En hörna i den 19:e minuten letade sig fram till Daniel Carr som kunde stötta in bollen i mål.

AIK kontrollerade sedan stora delar av matchen, där Kristoffer Olsson regisserade efter att ha bytts in i andra halvlek, men hittade inte fram till några riktigt farliga chanser. Istället var Shamrock Rovers nära att avgöra då en nick från nära håll gick tätt utanför med bara minuter kvar till slutsignal.

Efter 90 minuter plus tillägg stod det dock 1-0 till de gästande irländarna och matchen gick till förlängning. Då slog AIK till. Direkt.

Med bara fyra minuter spelade levererade Elyounoussi ett perfekt instick till Nicolas Stefanelli som visade kyla då han placerade in bollen mellan benen på målvakten.

Målet skickade AIK vidare i kvalspelet till Europa League där FC Nordsjälland och ett hett skandinavisk returmöte nu står på tur.