Storsegrar för MFF och Elfsborg

17 juli, 2021 kl 16:53 Malmö FF och Elfsborg vann sina matcher och är etta respektive tvåa i den allsvenska tabellen just nu.

Degerfors IF – Malmö FF 0-5
Efter en dryg kvarts spel drog Antonio Colak till och via en Degerforsback gick bollen i mål. På tilläggstid i den första halvleken slog Anders Christiansen en delikat passning i djupet mot Adi Nalic. Seat Sabetkar var förstpå bollen, slog den på Adi Nalic, men hade oturen att se den segla över egen målvakt.

I starten av den andra halvleken var gästerna skoningslösa. Anders Christiansen satte trean innan Veljko Birmancevic gjorde två snabba. Tre mål på fyra minuter och segern var givetvis säkrad.

Resultatet stod sig tiden ut och MFF toppar fortsatt tabellen i Allsvenskan.

IF Elfsborg – Östersunds FK 3-0
Hemmalaget gjorde en solid insats och var ett steg större än ÖFK i den här matchen. Robert Gojani tog en djupledslöpning, fick en perfekt passning serverad av Leo Väisänen och satte sitt första allsvenska mål i gulsvart. I den andra halvleken tog Jeppe Okkels hjälp av en ÖFK-försvarare när han satte tvåan. Ännu mer hjälp tog Maudo Jarjue när hans nick på tilläggstid var på väg utanför, men studsade på en ÖFK-back och till 3-0 för Elfsborg.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

30 jul 2021
Magnus Eriksson, Antonio Colak och Veljko Birmancevic har nominerats till Månadens Spelare i Allsvenskan i juli. Rösta på din favorit till både Månadens Spelare och Tränare via länkarna i texten.

Elfsborg och Hammarby vidare till nästa runda

29 jul 2021
Efter 4-0 hemma hade IF Elfsborg inga bekymmer att vinna i Moldavien och ta sig vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League. Hammarby vann också sin returmatch och är vidare. För BK Häcken blev det seger, men ändå respass.

MFF vidare till tredje kvalrundan

27 jul 2021
Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. En krampaktig insats mot HJK i Helsingfors slutade 2-2 och MFF är vidare med sammanlagt 4-3.

Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

26 jul 2021
Varbergs BoIS tog en viktig seger när IFK Göteborg besegrades. Samtidigt vann Halmstad efter ett sent segermål och i Örebro kryssade ÖSK och AIK.

Djurgården och Hammarby söndagsvinnare

25 jul 2021
Djurgården tog tre nya poäng när Kalmar FF besegrades på Guldfågeln Arena. På eftermiddagen vann Hammarby på hemmaplan samtidigt som BK Häcken och Elfsborg kryssade i Göteborg.

Malmö FF fixade ny seger på Strandvallen

24 jul 2021
Ett roterande Malmö FF befäste sin position i toppen genom att besegra Mjällby AIF med 2-0 på bortaplan. Senare på eftermiddagen bröt IK Sirius sin dåliga form när Degerfors besegrades med 2-0.

Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

22 jul 2021
Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Fördel Malmö FF efter första kvalmatchen

21 jul 2021
Malmö FF vann den första kvalmatchen i den andra kvalrundan till Champions League mot HJK Helsingfors med 2-1.

Målfyrverkeri när Djurgården vann

19 jul 2021
Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Irandust tillbaka som matchvinnare

18 jul 2021
BK Häcken, Hammarby, AIK och IFK Göteborg plockade full pott i söndagens omgång av Allsvenskan.

Storsegrar för MFF och Elfsborg

17 jul 2021
Malmö FF och Elfsborg vann sina matcher och är etta respektive tvåa i den allsvenska tabellen just nu.

Pontus Wernbloom avslutar karriären

14 jul 2021
En efterhängsen knäskada gör att IFK Göteborgs Pontus Werbloom väljer att avsluta sin fotbollskarriär.