Sundgren matchhjälte för AIK mot Shamrock Rovers

Daniel Sundgren slog in matchens enda mål när AIK bortabesegrade Shamrock Rovers med 1-0 i Europa League-kvalet.

Rikard Norling gjorde inga förändringar i startelvan mot Shamrock Rovers jämfört med det lag som vann borta mot Trelleborgs FF i återstarten förra helgen. Efter en jämn första halvlek tog AIK över i den andra och fick till slut in 1-0 genom Daniel Sundgren.

Deförsta 45 minuterna var chansfattiga, men AIK hade ändå ett skott av Ahmed Yasin som styrdes precis utanför, och ett av Henok Goitom som dock inte kunde hålla nere sitt avslut, strax innan pausen.

Yasin var nära igen efter en timmes spel, men när han avslutade direkt efter att unge målvakten Gavin Bazunu tippat bort ett inlägg han bollen räddas innan den nådde mållinjen.

Haukur Hauksson nickade sedan på hörna för Gnaget, men utan att blott 16-årige Bazunu fick några problem i hemmamålet.

I den 74:e minuten – exakt samma som Häcken tidigare under dagen spräckte FK Liepajas nolla – skulle AIK ta ledningen. Goitom hittade Tarik Elyounoussi utanför straffområdet, som fann Daniel Sundgren med en väll avvägd djupledsboll. I friläge var Sundgren kylig och avslutade lågt till vänster fram till 1-0.

Shamrock Rovers gjorde en offensiv satsning men AIK kunde säkert hantera resten av matchen och reser hem med en seger från det första mötet mellan lagen. Härnäst väntar bortamatch mot GIF Sundsvall i Allsvenskan på söndag innan returen mot irländarna spelas på Friends Arena torsdag 19/7.