Thern målskytt när Sverige kryssade

IFK Norrköpings Simon Thern gjorde ett av målen när Sverige spelade 2-2 mot Island i landslagets andra träningsmatch under turnén i Qatar.

Svenska landslagets årliga januariturné resulterar 2019 i en förlust och en oavgjord match. Efter att Finland vunnit med 1-0 mot Sverige tidigare i veckan spelade Janne Anderssons manskap 2-2 mot Island under fredagskvällen.

Island, under ledning av förre svenske förbundskaptenen Erik Hamrén, tog ledningen omgående då Magnus Ottar Karlsson – förra säsongen i Trelleborgs FF, nu klar för Superettan-nykomlingen Mjällby AIF – drämde in 1-0 med ett lågt vänsterskott från distans i den tredje minuten.

Hammarbys Muamer Tankovic startade på topp tillsammans med förre IF Brommapojkarna-anfallaren Viktor Gyökeres, och det var Tankovic som hade Sveriges bästa läge i den första halvleken då en låg nick smet utanför vänstra stolpen.

Bara två minuter in i den andra halvleken kom kvitteringen då IFK Norrköpings Simon Thern hittade Gyökeres med en passning snett inåt bakåt. Brighton and Hove Albion-strikern avslutade direkt fram till 1-1.

Thern skulle även bli målskytt då han påpassligt högg på en lös boll i straffområdet efter ett genombrottsförsök av klubbkamraten Alexander Fransson i den 66:e minuten och 2-1 var ett faktum.

Sverige gick mot seger efter en imponerande andra halvlek, men på stopptid rann Jon Dagur Thorsteinsson igenom det svenska mittförsvaret efter en väl avvägd skarv och placerade in slutresultatet 2-2.

– I andra halvlek tycker jag att vi tar tag i det, vi skapar chanser och gör mål. Om det hade varit en tävlingsmatch hade jag varit synnerligen irriterad när vi släpper in 2-2-målet på slutet, men prestationen tycker jag ändå är bra, säger Janne Andersson i C Mores sändning efter matchen.

– Resultaten hade kunnat vara bättre, men det viktigaste är inte att vinna, utan vi har haft väldigt bra träningar och lärt känna varandra, säger Andersson.