Träningssegrar för Örebro och Elfsborg

Sex lag från Allsvenskan spelade träningsmatcher under torsdagen. IF Elfsborg besegrade BK Häcken, Örebro SK vann mot IK Sirius och Östersunds FK – GIF Sundsvall spelade 0-0.

Lagen i Allsvenskan börjar förbereda sig inför omstarten i början av juli. Flera lag har börjat spela träningsmatcher, och under torsdagen var sex allsvenska klubbar i spel, uppdelat på tre matcher.

BK Häcken led av stort manfall i defensiven men gick ändå upp i ledning hemma mot IF Elfsborg då Mervan Celik, som fick sparsamt med speltid under våren, nickade in 1-0 i första halvlek.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin ändrade nästan allt i halvtid med tio byten, och i slutet av matchen vände det. Daniel Gustavsson slog in 1-1 innan han passade fram Viktor Prodell som direktsköt in 2-1, som skulle visa sig bli segermålet.

På Trängens IP i västra Örebro tog Örebro SK emot IK Sirius under tidig eftermiddag. Det blev en tung dag i Närke för Uppsala-laget, som tidigt i matchen fick en skada på mittfältaren Christer Gustafsson.

Därefter chippade Nahir Besara in 1-0, Isaac Boye satte 2-0 och på stopptid nätade även Viktor Sköld för Örebro, som vann med klara 3-0.

Östersunds FK och GIF Sundsvall spelade 0-0 mot varandra i Strömsund, i en match där Sundsvall glädjande nog kunde låta Maic Sema göra comeback efter långtidsskada.

ÖFK var närmast segern och William Eskeleinen i GIF-kassen fick göra flera bra räddningar i den andra halvleken. Dessutom prickade Tesfaldet Tekie stolpen i bra läge, men det blev inga mål mellan lagen idag.