Tre viktiga poäng för Helsingborg

Kryss i Kalmar och tre poäng för HIF i Göteborg.

Kalmar FF – BK Häcken 1-1
Två formstarka lag drabbade samman på Guldfågeln Arena och det var det rödklädda hemmalaget som hittade rätt först. Oliver berg fick bollen i vänsterläge utanför straffområdet, men istället för att avsluta släppte han den i sidled där Nahom Netabay mötte upp och tryckte in ledningsmålet på ett tillslag.

I den andra halvleken kom gästerna tillbaka och efter ett fint inspel från Ibrahim Sadiq på högerkanten stötte Tobias Sana in sitt första mål i den gulsvarta tröjan till 1-1.

IFK Göteborg – Helsingborgs IF 1-3
På Gamla Ullevi fick vi en sprakande avslutning på den första halvleken. Först stötte Amar Muhsin in sitt tredje mål på två matcher när han tog tillvara på en målvaktsretur i den 37:e minuten. Men hemmalaget kom tillbaka och Gustaf Norlin kvitterade bara två minuter senare. Det skulle dock vara HIF som gick till paus i ledning. Efter en hörna konstsparkade Rasmus Wiedesheim-Paul in bollen bakom Warner Hahn i Blåvittmålet.

Blåvitt tryckte på i den andra halvleken, men lyckades inte få in kvitteringen. Istället kontrade Wilhelm Loeper in 3-1 till gästerna i machens absolut sista sekunder.