Tung start för Malmö FF i Europa League

Malmö FF fick en tung start på Europa League-gruppspelet. Borta mot belgiska KRC Genk fick skåningarna inte med sig några poäng då hemmalaget vann med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.
– De var storleken för stora för oss i dag. Vi behöver ha en väldigt bra dag för att vinna här nere, säger MFF-backen Rasmus Bengtsson till Kanal 9 efter matchen.

Malmö hade med sig ett stort gäng bortasupportrar ned till Belgien – på plats för att stötta sitt lag i ännu ett europaäventyr. Och inledningsvis höll MFF jämna steg med sin motståndare.

Ju längre halvleken led desto mer tog dock Gent över och i den 37:e minuten kom ledningsmålet. Efter ett bolltapp i MFF:s backlinje gick Gent på attack och hittade Leandro Trossard som omarkerad vid den bortre stolpen kunde sätta dit 1-0.

I den andra halvleken behöll Genk greppet om matchbilden och med 20 minuter kvar att spela slog de till igen. Mbwana Samatta höll sig framme när Malmö inte fick bollen ur eget straffområde och kunde behärskat sätta dit 2-0.

Malmö FF hade ett par bra kontringslägen under matchens gång och med bara minuten kvar till och med en boll i mål. Rasmus Bengtsson nickmål dömdes dock korrekt bort för offside.

– På målen de gör är det vi som slarvar och det har vi inte råd med på den här nivån, summerar MFF-backen Bengtsson matchen till Kanal 9.

Nästa match i Europa League för Malmö FF är den 25 oktober. Då kommer norska Sarpsborg 08 till Stadion.