Nyheter

Chevron
Två straffmål när Hammarby vann i Turkiet

Två straffmål när Hammarby vann i Turkiet

Flera lag är i träningsmatchtagen under fredagen. På eftermiddagen vann Hammarby och GIF Sundsvall sina möten medan AIK och Malmö FF spelade oavgjort på olika håll.

I turkiska Belek träningsspelade Hammarby mot japanska högstaligalaget Shonan Bellmare under fredagseftermiddagen. Bajen vann med 3-1 och visade upp en fin offensiv, även om de två första målet kom på straff.

Muamer Tankovic slog in 1-0 efter en handssituation i straffområdet, och Nikola Djurdjic dunkade in 2-0 efter att en Hammarbyspelare dragits omkull på en hörna.

Leo Bengtsson satte 3-0 på egen hand i slutminuterna då han avancerade förbi sin försvarare och skickade in bollen stenhårt i nät via undersidan av ribban. Shonan tröstmålade på stopptid men kom inte närmare än en 3-1-reducering.

– Första timmen är ganska bra av oss, för att vara en träningsmatch. Sen blir det lite förryckt när vi börjar byta, och får en skada och avslutar med tio man, summerar Hammarbys tränare Stefan Billborn för klubbens webbsida efter matchen.

Även AIK, som befinner sig på träningsläger i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, drog nytta av en straffspark i sin träningsmatch under fredagen. 

I mötet med New York City, topplag i USA:s högstaliga, hamnade man i underläge i den 50:e minuten, men kort därefter kunde Daniel Sundgren kvittera till 1-1 från elva meter efter att nye finländaren Saku Ylätupa fällts i friläge. Tarik Elyounoussi hade tidigare haft ett jätteläge för AIK, men mötet slutade oavgjort.

GIF Sundsvall var igång under dagen och spelade, vad som för några år sedan var ett Norrlandsderby i Allsvenskan, mot Gefle IF. Nu befinner sig Gefle i division 1, men trots divisionsskillnaderna och en utvisning för Norrettan-laget blev resultatet relativt jämnt. 

Efter 0-0 i halvtid tog Giffarna ledningen genom unge anfallaren Albin Palmlöf i inledningen av den andra halvleken. Mittfältsmotorn David Batanero visade sedan upp hela registret av spelförståelse och teknik då han sköt in 2-0 från halva planen över en allt för optimistiskt placerad Gefle-målvakt.

Gästerna stack sedan upp med en reducering till 2-1, men Sundsvall kunde till slut kontrollera hem en seger.

Efter två möten med FK Krasnodar ställdes Malmö FF mot ännu ett lag som gått vidare till 16-delsfinal i Europa League, närmare bestämt ukrainska topplaget Dynamo Kiev.

Efter en 2-0-förlust och ett 1-1-resultat mot Krasnodar höll MFF nollan mot Dynamo, men gjorde inte heller något mål framåt och matchen i Marbella slutade 0-0.

Läs mer om dagens senare träningsmatcher på länken.

Foto: bildbyrån