Uddamålsförlust för AIK i första CL-kvalmötet

AIK åkte på en tidig utvisning och föll med 2-1 borta mot Ararat-Armenia i det första av två möten mellan lagen i Champions League-kvalet.

AIK gick in i Champions League-kvalets första kvalrunda under tisdagen då man mötte Ararat-Armenia på Yerevan Football Academy Stadium i Armenien.

Hemmalaget fick en drömöppning då Petros Avetisyan kunde slå in 1-0 på straff i den tredje minuten. Tio minuter senare var Ararat-Armenia dessutom en man mer på planen efter att Robert Lundström visats ut efter två varningar.

Men Gnaget kämpade sig tillbaka och skapade målchanser, och gjorde även mål. Chinedu Obasi fick kroppen på bollen och styrde in 1-1 på hörna i den 39:e minuten.

Strax innan halvtidsvilan återtog dock armenierna ledningen då Avetisyan stötte in sitt andra mål för dagen från nära håll efter en rörig situation i straffområdet.

AIK behöver nu vinna returmötet på Friends Arena onsdag 17 juli för att avancera till andra kvalrundan.