Uddamålsförlust för Malmö i Tyskland

Malmö FF föll med 2–1 borta mot Wolfsburg i det första av två möten mellan lagen i Europa Leagues 16-delsfinal.
– Matchen lever i allra högsta grad, säger MFF:s Adi Nalic.

Över 4 000 Malmö FF-fans hade rest till Tyskland för att stötta laget på plats borta mot Wolfsburg i Europa League-slutspelet. Efter en mållös första halvlek fick de se Isaac Kiese Thelin näta från straffpunkten i MFF-comebacken då han rullade in 1–0 i inledningen av den andra halvleken.

Men Malmös ledning varade bara i ett par minuter. Hemmalagets Josip Brekalo hittade bortre krysset i västerläge i den 49:e minuten och kvitteringen var ett faktum. Hemmalaget vände sedan på matchen då Admir Mehmedi nickade in 2–1 efter frispark i den 62:a minuten.

Resultatet innebär att det statistiskt och historiskt sett är nästan helt jämnt inför returen, som spelas i Malmö om en vecka.

– Vi sliter för varandra och jobbar hårt, det ser bra ut. Vi står upp bra och har några lägen. Matchen lever i allra högsta grad, säger MFF-mittfältaren Adi Nalic i Kanal 9 efter matchen.