Uwe Rösler: "Jag kommer behöva alla spelare"

11 juli, 2018 kl 12:00

Uwe Rösler: "Jag kommer behöva alla spelare"

Den gångna omstarten av Allsvenskan var för vissa en chans på en nystart. För Malmö FF:s nya tränare Uwe Rösler var allting väldigt nytt, då han gjorde sin första allsvenska match. 4-0-segern mot Sirius gav arbetsro som kan behövas då Malmö är inne ett hårt spelschema, då allsvenskt spel kombineras med europakval.
– Den här hösten behöver hela truppen vara fokuserad, säger Uwe Rösler till MFF-TV.

Uwe Rösler må vara från Tyskland, men hans meriter som tränare finns i det svenska grannlandet Norge, och i England. Den allsvenska debuten blev i helgen mot Sirius, och Rösler kunde inte önskat sig en bättre start på sin tid i Malmö FF.

– Spelarna gjorde det bra utifrån de rätt knepiga förutsättningarna. Vi hade kort tid att förbereda oss på men spelarna lät sig inte påverkas av det. De visade sin kvalitet och erfarenhet och var på plats mentalt från den första minuten, säger Uwe Rösler till MFF-TV, klubbens egna webb-tv-kanal.

Rösler har sedan sitt intåg i Malmö FF pratat om att sätta press på motståndarna, något som man lyckades med galant i matchen mot Sirius.

– Spelarna visade god vilja att vinna bollen högt upp, och för att göra det behöver alla spelare jobba hårt. Matchplanen genomfördes väldigt väl, både offensivt och defensivt, säger Rösler och fortsätter.

– Jag är glad över att vinna min första allsvenska match, och jag är glad för spelarnas del att de fick göra fyra mål och hålla nollan.

Någon större tid för firande fanns dock inte för Uwe Rösler och hans Malmö. Bara några dagar efter matchen mot Sirius inleddes Champions League-kvalet mot kosovanska FC Drita. En match som slutade 3-0 till malmöiterna.

Att Rösler kommer behöva många spelare som kan prestera när det behövs är något han själv trycker på.

– Mitt motto den här hösten är att jag behöver hela truppen. Spelarna ska vara fokuserade, jobba hårt och ha roligt när de spelare fotboll. För utan glädje är det svårt att nå resultat, avslutar Rösler.

Nu på lördag spelar Malmö FF i nästa omgång av Allsvenskan, då kommer Östersunds FK på besök till Stadion.

Kommande matcher

sön 22 jul 15:00 2018

AIK - IF Brommapojkarna

5x 1
sön 22 jul 15:00 2018

Djurgården - BK Häcken

2x 1
sön 22 jul 17:30 2018

IK Sirius FK - IFK Göteborg

3x 2
mån 23 jul 19:00 2018

IFK Norrköping FK - IF Elfsborg

mån 23 jul 19:00 2018

Hammarby - Dalkurd

lör 28 jul 16:00 2018

IFK Göteborg - IF Brommapojkarna